Welk Jaar Was Het Navajo Code Talkers Dictionary Openbaar Gemaakt?

welk jaar was het navajo code talkers dictionary openbaar gemaakt? – guadalcanal, tarawa, peleliu, iwo jima: de navajo code talkers namen deel aan elke aanval die de amerikaanse mariniers van 1942 tot 1945 in de stille oceaan leidden.

Telefoon en radio in hun lokale taal een code die de japanners nooit zullen breken. Het plan om navajo te betrekken voor beveiligde uitwisselingen kwam van philip johnston, het kind van een minister van de navajos en een van de weinige uitzonderlijke niet-navajo’s die gemakkelijk in hun taal communiceerden.

Johnston, opgevoed in het reservation van navajo, was een tweede grote oorlogsveteraan die op de hoogte was van de zoektocht van de tactical naar een code die alle inspanningen zou doorstaan ​​om het te vertalen.

Hij wist ook dat lokale amerikaanse dialecten prominent choctaw waren gebruikt in de tweede grote oorlog om berichten te coderen.

Johnston aanvaardde navajo sprak de tactische voorwaarde in voor een niet -ontcijferbare code omdat navajo een ongeschreven taal van schandalige ingewikkeldheid is.

De interpunctie en de schijnbare kenmerken, ook lingos, maken het zonder brede openheid en voorbereiding aan iedereen termen.

Het heeft geen briefset of afbeeldingen en wordt uitsluitend gesproken op het navajo -terrein van het amerikaanse zuidwesten.

Eén meter toont aan dat onder de 30 niet-navajo’s, geen eenzame een van hen japans, de taal zou kunnen achterhalen bij de aflevering van de tweede grote oorlog.

Precies op tijd in 1942 ontmoette johnston een belangrijke generaal clayton b. Vogel, de ordening -generaal van land en/of water bekwaam corps, pacific armada en zijn staf om hen te overtuigen met betrekking tot de waarde van de navajo -taal als code.

Johnston organiseerde tests onder nabootsende gevechtsomstandigheden, waaruit blijkt dat navajos een engels bericht met drie lijnen in 20 seconden kon coderen, verzenden en vertalen.

Machines van de tijd verwachtten 30 minuten om een ​​soortgelijk werk te spelen. Overgehaald, heeft vogel aan de commandant van het marine corps voorgeschreven dat de mariniers 200 navajos inschakelen.

Wanneer Werd Het Navajo -Woordenboek Openbaar Gemaakt?

De Japanners konden hun berichten niet decoderen en het Navajo -systeem bleef geclassificeerd tot 1968, op welk moment het Navajo Code Talkers Dictionary aan het publiek werd vrijgegeven.

Wanneer Is De Navajo -Code Vrijgegeven?

Overtuigd, beval Vogel de commandant van het Marine Corps aan dat de mariniers 200 Navajos rekruteren. In mei 1942 woonden de eerste 29 Navajo -rekruten naar bootcamp. Toen, in Camp Pendleton, Oceanside, Californië, creëerde deze eerste groep de Navajo -code.

Zijn Er Nog Steeds Navajo -Code -Praters Nog In Leven 2021?

Tegenwoordig zijn er slechts vier overlevenden: Thomas H. Begay, John Kinsel Jr., Samuel Sandoval en Peter MacDonald Sr., allemaal ouder dan 90 jaar oud.

Hoe Werden Navajo Code Talkers 2001 Geëerd?

Ten slotte, in 2000, heeft het congres van de Verenigde Staten wetgeving aangenomen om de Navajo -code -praters te eren en hen speciale gouden en zilveren congresmedailles voorzag. De gouden medailles waren voor de oorspronkelijke negenentwintig Navajo’s die de code ontwikkelden, en de zilveren medailles voor degenen die later in het programma dienden.

In Welk Jaar Werd Het Navajo Code Talkers Dictionary Openbaar Gemaakt?

Naoorlogse herkenning De Navajo-code-talkers ontvingen geen erkenning tot 1968 toen hun operatie werd vrijgegeven.

Is Er Een Navajo -Woordenboek?

Voor het eerst gepubliceerd in 1958, dit is een eenvoudig en beknopt Navajo -English alleen woordenboek. Het heeft meer dan 9000 inzendingen en bevat elke dag veel nuttige uitdrukkingen. Het was oorspronkelijk bedoeld voor de inheemse Navajo -spreker om Engels te leren en voor niet -Navajo’s die enige kennis van de Navajo -taal willen verwerven.

Hoe Zeg Je Kak In Navajo?

Ook ingekort tot gewoon łééchąą ‘, verwijst het Navajo -woord łééchąą’í naar gedomesticeerde honden. Binnenin dit woord is de afzonderlijke chąą ‘. Dit is een woord dat ‘uitwerpselen, uitwerpselen, kak, enz.’ Betekent.

Hoeveel Navajo -Code -Praters Zijn Gedood In Wo2?

Een opeenvolging van draftees en rekruten, meer dan 400 Navajo’s en andere stamleden, getraind op een nieuwe school die is opgericht om de code te onderwijzen, evenals radio- en draadcommunicatie. Code praters dienden in het Pacific Theatre van 1942 tot 1945: dertien stierven in de strijd en vijf zijn begraven op de VA -nationale begraafplaatsen.

Wanneer Is De Navajo -Code Aan Het Publiek Vrijgegeven?

De Navajo Code Talkers ontvingen geen erkenning tot 1968 toen hun operatie werd vrijgegeven. In 1982 kregen de code -talkers een certificaat van erkenning door de Amerikaanse president Ronald Reagan, die ook 14 augustus 1982 noemde als Navajo Code Talkers Day.

Wanneer Is De Navajo -Code Vrijgegeven?

Een geheim programma dat de Navajo werd bevolen om hun banen in oorlogstijd geheim te houden. Pas in 1968 werd het Navajo Code Talkers -programma door het leger gedecolliciteerd. Het leger beval de Comanche Code -praters niet om te zwijgen over hun baan in de oorlog.

Wie Heeft De Navajo -Code Gemaakt?

Het idee voor het gebruik van de Navajo -taal als militaire code kwam van Philip Johnston in 1942. Hij was een veteraan uit de Eerste Wereldoorlog en de zoon van een zendeling die op de Navajo Nation leefde.

Waarom Is De Navajo -Code Gemaakt?

Het idee om Navajo te gebruiken als een manier om onbreekbare codes te creëren tegen de asmachten – nazi -Duitsland, Japan en Italië – in de Tweede Wereldoorlog kwam van een veteraan van de Eerste Wereldoorlog I. Philip Johnston, de blanke zoon van een christelijke zendeling, was gegroeid Op een Navajo -reservaat en had de taal in zijn jeugd geleerd.

Hoeveel Navajo -Code -Praters Leven Vandaag?

Meer dan een dozijn Navajo -code -praters werden gedood in actie en meer dan twee dozijn raakten gewond. Van de 400 plus Navajo -code -praters die in de Pacific War dienden, zijn er nog maar vier van ons nog in leven; De oudste van de vier is 97 en de andere twee 96 en ik ben de jongste op 93 -jarige leeftijd.

Waar Zijn De Navajo -Code -Praters Nu?

De soldaten gaven zich uiteindelijk over op 25 oktober 1945. Na die missie keerden MacDonald en zijn eenheid terug naar huis en werden ze in oktober 1946 ontslagen. .

Leave a Comment

Your email address will not be published.