Wat Is Soql Injectie?

wat is soql -injectie? – als salesforce -ontwerper weet u dat we op het bliksemfase soql niet sql gebruiken. hoewel de dialecten in veel groeten vergelijkend zijn, is soql in feite een gewijzigde vorm van sql expliciet groeide voor de salesforce -fase.

We moeten duiken in de manieren waarin dat soql contrasteert van sql. Allereerst is soql een taal uitsluitend voor het in twijfel trekken van de informatiebasis in tegenstelling tot het aanpassen van informatie zoals in conventionele sql.

Hier is een overzicht van wat soql niet heeft. Met deze veelheid aan limieten die door het podium zijn geautoriseerd, kunt u overwegen of het zelfs denkbaar is om een ​​infusie -aanval uit te voeren.

Tragisch genoeg kan een ontwerper in elk geval ten onrechte geloven dat client input, wat een openheid van gegevens aanspreekt door middel van wat wordt verwezen als een soql -infusie -aanval.

Stel je voor dat we een designerorganisatie hebben genaamd school area, het bestuur dat we gebruiken om toezicht te houden op en onze schoolregio te beschermen.

Hoe zit het met het wandelen door een model in onze niet -bestaande schoolgebiedingenieurorganisatie om waar te nemen hoe dit kan worden benut.

In deze organisatie hebben we een aangepaste pagina bevorderd die klanten in staat stelt hun locatie te bekijken om een ​​overzicht van het personeel te krijgen.

Deze rundown kan worden gefilterbaar door een titel of een leeftijdskanaal in de jachtbox te geven.

Hoe Repareer Ik Soql -Injectie In Salesforce?

Hoe u SOQL-injectie kunt voorkomen?

 1. Vermijd het gebruik van dynamische SOQL waar mogelijk, gebruik in plaats daarvan statische vragen en bindende variabelen.
 2. Als u dynamische SOQL moet gebruiken, gebruikt u de methode EscapesingleQuotes om de gebruiker te ontsmetten invoer.
 3. Hoe Stop Je Een Soql -Injectieaanval?

  De eerste en meest aanbevolen methode om SOQL -injectie te voorkomen, is het gebruik van statische query’s met bindvariabelen. Overweeg de volgende vraag. Deze stap zorgt ervoor dat de gebruikersinvoer als een variabele wordt behandeld, niet als een uitvoerbaar element van de query.

  Wat Is Soql Sosl -Injectie?

  SOQL -injectieafweer Deze methode voegt het ontsnappingskarakter (\) toe aan alle enkele aanhalingstekens in een tekenreeks die van een gebruiker wordt doorgegeven. De methode zorgt ervoor dat alle enkele aanhalingstekens worden behandeld als omsluitende strings, in plaats van database -opdrachten.

  Wat Is De Volledige Vorm Van Soql?

  SOQL (Salesforce Object Query Language) is de taal die wordt gebruikt om gegevens van uw Salesforce -organisatie op te vragen.

  Hoe Los Ik Een Soql -Injectie Op In Salesforce?

  De eerste en meest aanbevolen methode om SOQL -injectie te voorkomen, is het gebruik van statische query’s met bindvariabelen. Overweeg de volgende vraag. Deze stap zorgt ervoor dat de gebruikersinvoer als een variabele wordt behandeld, niet als een uitvoerbaar element van de query.

  Wat Is Soql -Injectie Kwetsbaarheden?

  SQL-injectie (gestructureerde querytaal) is een veel voorkomende fouten voor toepassingsbeveiliging die het gevolg is van een onzekere constructie van database-query’s met door gebruikers geleverde gegevens.

  Hoe Stop Ik Zoveel Soql -Fouten?

  Los de “te veel SOQL -query’s op: 101” -fout om het probleem op te lossen, wijzig uw code zodat het aantal SOQL -ontslag minder is dan 100. Als u de context moet wijzigen, kunt u @future annotatie gebruiken die de code uitvoert asynchroon.

  Hoe Stop Je Een Soql -Injectie?

  De eerste en meest aanbevolen methode om SOQL -injectie te voorkomen, is het gebruik van statische query’s met bindvariabelen. Overweeg de volgende vraag. Deze stap zorgt ervoor dat de gebruikersinvoer als een variabele wordt behandeld, niet als een uitvoerbaar element van de query.

  Hoe Kan Injectieaanval Worden Voorkomen?

  De enige zekere manier om SQL -injectieaanvallen te voorkomen, is invoervalidatie en geparametriseerde vragen inclusief voorbereide verklaringen. De applicatiecode mag de invoer nooit rechtstreeks gebruiken. De ontwikkelaar moet alle invoer saneren, niet alleen webformulierinvoer zoals inlogformulieren.

  Wat Is Soql -Injectieaanval?

  Samenvattend houdt SQL/SOQL-injectie in dat u door de gebruiker geleverde invoer wordt gebruikt en deze waarden wordt gebruikt in een dynamische SOQL-query. Als de invoer niet is gevalideerd, kan deze SOQL -opdrachten bevatten die de SOQL -instructie effectief wijzigen en de toepassing misleiden om onbedoelde opdrachten uit te voeren.

  Wat Is Soql Sosl?

  Een SOQL -query is het equivalent van een select SQL -instructie en zoekt de ORG -database. SOSL is een programmatische manier om een ​​tekstgebaseerde zoekopdracht uit te voeren tegen de zoekindex. Of u SOQL of SOSL gebruikt, hangt af van of u weet welke objecten of velden u wilt zoeken, plus andere overwegingen.

  Hoe Kan Ik Soql -Injectie Voorkomen?

  Een andere strategie om SOQL -injectie te voorkomen, is het gebruik van typecasting. Door alle variabelen als tekenreeksen te werpen, kan gebruikersinvoer buiten de verwachting afdrijven. Door variabelen als gehele getallen of Booleans te typen, is, indien van toepassing, onjuiste gebruikersinvoer niet toegestaan.

  Wat Is Een Soql -Query?

  Wat is een SOQL -query? SOQL staat voor Salesforce Object Query -taal. U kunt SOQL gebruiken om informatie te lezen die is opgeslagen in de database van uw org. SOQL is syntactisch vergelijkbaar met SQL (gestructureerde querytaal). U kunt een SOQL -query schrijven en uitvoeren in Apex -code of in de query -editor van de ontwikkelaarsconsole.

  Is Sql En Soql Hetzelfde?

  SQL is standaard ANSI Standard Query -taal waar SOQL speciaal geoptimaliseerde versie van SQL is die speciaal is ontworpen voor het werken met Salesforce.com onderliggende database. Het is de afkorting van Salesforce Object Query -taal.

Leave a Comment

Your email address will not be published.