Wat Is Samengesteld Zeilen?

wat is samengesteld zeilen? – ervan uitgaande dat de figuurlijke ongelooflijke cirkelcursus zich zou wagen in hogere dan gezochte scopes, het weggooien van dat gevaarlijke segment van de reis met een samengestelde cruisingsberekening is denkbaar.

Zo’n manier bestaat uit drie segmenten:. De twee buitengewone cirkels uit delen 1) en 3) worden zodanig geplukt dat beide hoekpunten op de beperkende gelijk worden geplaatst.

Het onderaan model maakt gebruik van een vergelijkbare san francisco-yokohama-reis vanuit ons voorgaande sailings-blogsectie.

Hier wordt de beperkende gelijke ingesteld op n 40u00ba, onder de eerste buitengewone cirkel hoekpunt scope van n 48u00ba 03.

7u2032. Het berekeningsblad is composiet. Xls. Vaartjes om de meest beperkte afstand tussen twee focus te dekken, terwijl ze wegblijven van een item op een gegeven scope.

Een beperking. Reikwijdte (in deze situaties die worden verwezen als lv), is het dichtst bij de schacht die trackline is toegestaan.

Gaan. Ijsstromen, landlichamen of stormen kunnen ervoor zorgen dat een cursus wordt beperkt tot alleen specifieke scopes om een ​​veilige route te garanderen.

Probeer niet: definieer niet alleen uw rechte grens op een gnomonische grafiek en vaart de beperkende scope zodra u.

Kom erop aan. Deze cursus zal aanzienlijk langer zijn en dus exorbitanter dan cruisen als volgt.

-suming je weet waar een ijsstroom of land zal zijn, plot het op het diagram zodat je weet dat je er weg moet blijven.

-from uw startpunt, definieer een grens die uitweiding zal zijn (contact met slechts één hoogtepunt) uw beperkende scope.

-deze lijn is de meest productieve methode om tot uw beperkende scope te komen, terwijl u nog naar uw doel gaat.

Wat Is Een Samengestelde Route?

Een methode om langs de kortst mogelijke route te varen zonder Poleward van een gespecificeerde breedtegraad te kruisen.

Wat Is Parallel Zeilen?

Definitie van parallel varen: bolvormig zeilen waarin de koers langs een parallel is en vertrek is het product van cosinus breedtegraadtijden Het verschil in lengtegraad – tegenpositie voor meridiaan zeilen.

Hoe Doe Je Een Geweldige Cirkel Zeilen?

Om een ​​geweldige cirkelbaan op een Mercator -kaart te plotten, voegt de navigator zich bij zijn vertrekpunt en zijn aankomstpunt door een rechte lijn getrokken op een gnomonische grafiek, en brengt vervolgens een reeks posities op deze rechte lijn over – lees in breedte en lengte – naar zijn Mercator -kaart.

Wat Is Samengesteld Zeilen?

Definitie van composiet zeilen: een combinatie van geweldige cirkel en parallel varen in navigatie.

Wat Is De Gemakkelijkste Methode Om Een ​​Samengestelde Geweldige Cirkelroute Te Schetsen?

De eenvoudigste methode om een ​​samengestelde Great Circle -route te schetsen, is door deze op een gnomonische grafiek te plotten. Dit alles wordt nu verzorgd door GPS, die zowel de geweldige cirkelcursus als de afstand tot de volgende bestemming geeft, met het extra voordeel van deze waarden die voortdurend worden bijgewerkt.

Waarom Zijn Great Circle De Kortste Route?

(iii) Grote cirkels zijn de kortste routes tussen twee plaatsen, omdat we elke twee plaatsen op het aardoppervlak kunnen verbinden door de krommingslijn van de grote cirkel. En deze kromming is de kleinst mogelijke route tussen die twee plaatsen, omdat deze kromming direct die plaatsen of punten verbindt.

Hoe Bereken Je Een Geweldige Cirkel Zeilen?

Formule: cos gc = (sinus lat a * sine lat b) + (cos lat a * cos lat b * cos lengtegraad diff.)

Wat Is Een Samengestelde Geweldige Cirkelzeilmethode?

Een methode om langs de kortst mogelijke route te varen zonder Poleward van een gespecificeerde breedtegraad te kruisen. Een kenmerk van Great Circle Sailing is dat een geweldige cirkelroute, tenzij deze langs een meridiaan is, een poleward van de overeenkomstige Rhumb Line -route ligt.

Wat Is Parallel Varen In Navigatie?

Met parallel zeilen bedoelen we reizen langs een parallel van de breedtegraad van de ene plaats naar de andere. Dit betekent dat men direct naar het westen of oostwaarts zou reizen [270 ° (t) of 090 ° (t)].

Wat Zijn De Kenmerken Van Parallel Zeilen?

Definitie van parallel varen: bolvormig zeilen waarin de koers langs een parallel is en vertrek is het product van cosinus breedtegraadtijden Het verschil in lengtegraad – tegenpositie voor meridiaan zeilen.

Wat Is Het Verschil Tussen Parallel Zeilen En Vliegtuigzeilen?

Wanneer het schip op een oost- of westbaan vaart, wordt dit parallel zeilen genoemd. De afgelegde afstand op deze cursus langs parallel van de breedtegraad is gelijk aan vertrek. Wanneer het schip langs een rhumb -lijn vaart, wordt dit vliegtuigzeilen genoemd.

Wat Is Het Verschil Tussen Vliegtuigzeilen En Mercators Zeilen?

* Het is vergelijkbaar met vliegtuigzeilen, behalve dat zeilen worden gebruikt voor kleine afstand. * In Mercator -zeilen wordt de d’lat uitgedrukt in longitudinale eenheden, wat het verschil is van meridianale delen. * In het vliegtuig wordt de d’ -long uitgedrukt in breedtegraadseenheden of nautische mijlen.

Wat Is Het Doel Van Geweldige Cirkel Zeilen?

Great Circle Sailing wordt gebruikt voor lange oceaanpassages. Voor dit doel wordt de aarde beschouwd als een perfecte sferische vorm; Daarom is de kortste afstand tussen twee punten op het oppervlak de boog van de grote cirkel met twee punten.

Leave a Comment

Your email address will not be published.