Wat Is Het Grootste Blad Ter Wereld?

wat is het grootste blad ter wereld? – de plant met de grootste bladeren op de planeet is raphia regalis, een soorten raffia -palm met een plek met de palm tree family arecaceae.

Raphia regalis is lokaal voor angola, de republiek congo, gabon, kameroen en nigeria.

In het wild wordt het vaak opgespoord om de natte moerasbackwoods van de jungles en sub-jungles in te vullen.

Het heeft enorme bladeren die kunnen komen tot een record dat 25,11 m (82 ft) lang bij 3 m (10 ft) breed kan worden gebroken, die langer zijn dan sommige andere soorten plant.

De bladeren zijn, zoals het kan, geïsoleerd zijn en bestaan ​​uit ongeveer 180 afzonderlijke flyers georganiseerd aan de ene of de andere kant van de bladrachis (de focale stengel van het blad).

De enkelvoudige flyers van raphia regalis kunnen op hun grootste punt tot 6,5 cm (2 1/2 inch) reiken.

Het bovenoppervlak van elke flyer is groen, terwijl het onderoppervlak wasachtig is en grijsachtig wit lijkt in variëteit.

Regelmatig hebben de pamfletten van planten in de klasse raphia weinig stekels langs hun randen en middenrib; desondanks is raphia regalis een algehele softy in correlatie en zijn de stekels op zijn hand -outs mager en minuscuul.

Net als andere raphia -soorten, blijven de bladeren van raphia regalis verbonden met de plant wanneer ze verwelkten en de emmer hebben geschopt.

Hierdoor kunnen planten in tuinen er rommelig uitzien bij de kans dat de dode bladeren niet worden gesnoeid.

Leave a Comment

Your email address will not be published.