Wat Is G Waarde In Glas?

wat is g -waarde in glas? – in deze tweede blog kom ik bij het stuk in mijn discussies over superior execution windows waar ik me altijd zorgen over maak.

Het kan heel goed een stuk te veel gespecialiseerd en misschien saai zijn, maar ik kan het niet helpen om te vermoeden dat zonder enig begrip van fundamentele termen, wat ik later bespreek in mijn inleidingen (en op lopende sites), veel minder rijm of reden heeft.

Verwarmonfortuage door een raam kan worden gescheiden in vier componenten, zoals afgebeeld door de vier rode bouten in de omtrek eronder.

De meeste perusers zullen er zeker van zijn dat ik voorbijgaand met de u waard is. Dit communiceert hoeveel intensiteit ongeluk door elke structuurcomponent per vierkante meter van oppervlak en voor een graad onderscheid tussen de binnen- en buitenste temperatuur.

Dus watt per vierkante meter per graad contrast, of w/m2. K. Dus we kunnen de warme presentatie van het glas, ug, van de behuizing, uf, of om zeker te zijn van het hele raam, uw, als u waard, in w/m2.

K. Psi is een griekse brief, gegeven als u03c8, en het betekent in wezen warmte -ongeluk over een bepaalde lengte in plaats van regio.

Dus aan de rand van het glas is er wat extra intensiteit -ongeluk op grond dat de rand van het glas niet zo groot is als een omhulling als de rest van het glas.

Deze intensiteits ongeluk die we geven als intensiteits ongeluk per meter glazen rand per graad temperatuurcontrast tussen binnen en buiten, dus w/m.

K. Dit is u03c8g. We hebben precies hetzelfde voor het raambedrijf en dit wordt gegeven als u03c8w.

Wat Is De G -Waarde In Glas?

De G -waarde van het glas vertelt ons eenvoudig hoe goed het glas warmte van de zon overbrengt. Het wordt uitgedrukt als een percentage of eenvoudig decimaal. Een G -waarde van 1,0 (100%) zou ons vertellen dat alle zonnewarmte het gebouw zou kunnen binnenkomen (dus zonder glas), en van 0 (0%) zou voor een ondoorzichtig materiaal zijn.

Is Een Hogere Of Lagere G -Waarde Beter?

Over het algemeen zal een hogere G-waarde gunstig zijn in koelere klimaten en een lagere G-waarde in warmere klimaten. Typisch zullen G-waarden variëren tussen 0,2 en 0,7, waarbij zonnebrandglazing een G-waarde van minder dan 0,5 heeft.

Wat Is Glass G -Factor?

De ‘G’-factor (of G-waarde) is de coëfficiënt die het meest wordt gebruikt door raamfabrikanten om het vermogen van een venster om zonne-energie te verzenden te meten.

Wat Is Lt-Waarde Van Glas?

LT-waarde-Lichttransmissie De waarde wordt vermeld in het percentage dat de hoeveelheid licht uitdrukt die door het glas wordt toegelaten. Een hoge figuur geeft een hoge mate van lichttransmissie aan.

Wat Is G -Waardemeting?

G-waarde (soms ook wel een zonnefactor of totale transmissie van zonne-energie genoemd) is de coëfficiënt die vaak in Europa wordt gebruikt om de zonne-energie-transmissie van ramen te meten.

Wat Is U-Waarde En G-Waarde?

Daarom, hoe lager de U-waarde, hoe beter het venster isoleert. De waarden variëren in het algemeen van 0,25 tot 1,5. Hogere waarden die standaard komen, maar kunnen worden aangepast om te worden verbeterd en verlaagd. G-waarden. De G-waarde daarentegen is een maat voor hoeveel zonnatwarmte door het raam wordt toegestaan.

Wat Is Lt -Waarde Van Glas?

LT-waarde-Lichttransmissie De waarde wordt vermeld in het percentage dat de hoeveelheid licht uitdrukt die door het glas wordt toegelaten. Een hoge figuur geeft een hoge mate van lichttransmissie aan.

Wat Is Een Goede G-Waarde?

Typische G -waarden voor een bouwvoorschriften conform dubbele geglazuurde eenheid zullen zich in het gebied van 0,7 (70%) bevinden en een drievoudige beglazing van ongeveer 0,5 (50%). Zonne -bedieningsglas, dat mogelijk in bepaalde ontwerpen nodig is, zou meestal G -waarden ongeveer 0,3 (30%) of zelfs minder hebben.

Wat Is Een Lage G-Waarde?

Een lage G-waarde geeft aan dat een venster een laag percentage van de zonnewarmte doorlaat. De G-waarde kan worden verbeterd door het buitenste glazen paneel te hebben bedekt met een IR-reflecterend oppervlak dat een deel van de stralingswarmte weerspiegelt.

Wat Betekent G-Waarde?

Wat is G-waarde? De G-waarde is een maat voor hoeveel zonnatwarmte (infraroodstraling) is toegestaan ​​via een bepaald deel van een gebouw. Een lage G-waarde geeft aan dat een venster een laag percentage van de zonnewarmte doorlaat.

Is Een Hogere Of Lagere Zonnewarmtewinstcoëfficiënt Beter?

Hoe lager de SHGC, hoe minder zonnewarmte het overbrengt en hoe groter het schaduwvermogen. Een product met een hoge SHGC -rating is effectiever in het verzamelen van zonnatwarmte in de winter. Een product met een lage SHGC -beoordeling is effectiever bij het verlagen van koelbelastingen tijdens de zomer door warmteversterking van de zon te blokkeren.

Wat Is Glass G?

De G-waarde is een maat voor hoeveel zonnatwarmte (infraroodstraling) is toegestaan ​​via een bepaald deel van een gebouw. Een lage G-waarde geeft aan dat een venster een laag percentage van de zonnewarmte doorlaat.

Is Een Hogere G -Waarde Beter?

Over het algemeen zal een hogere G-waarde gunstig zijn in koelere klimaten en een lagere G-waarde in warmere klimaten. Typisch zullen G-waarden variëren tussen 0,2 en 0,7, waarbij zonnebrandglazing een G-waarde van minder dan 0,5 heeft.

Wat Is De G -Waarde Van Low E Glas?

Daarom worden speciale low-e coatings (gemarkeerd als :: in dit bericht) aangebracht op glazen ruiten, wat resulteert in g-waarde van enkel floatglas van 0,77 (4: :), dubbele IGU van 0,73 (4/16ar/:: 4 ) en G-waarde van 0,62 voor drievoudige IGU (4 ::/18ar/4/18ar/:: 4).

Leave a Comment

Your email address will not be published.