Wat Is De Hybridisatie In Pcl5?

wat is de hybridisatie in pcl5? – sta ons toe om te praten over de fundamentele hybridisaties, inclusief de s, p, d -orbitalen eronder.

De bekrachtigde toestand en de grondconditie van externe elektronenregelingen voor z = 15 (fosfor) worden hieronder aangepakt.

De vijf orbitalen, namelijk 1s, 3p en 1d orbitalen, zijn gratis voor de hybridisatie -interactie.

Langs deze lijnen kan het een 5sp3d-halve en halve orbitale set krijgen, die wordt gecoördineerd met de 5 hoeken van een driezijdige bipyramidaal (zoals aangegeven door de vsepr-hypothese).

Het is onmiskenbaar dat de hele bindingspunten aanwezig zijn in de driezijdige bipyramidale berekening niet te onderscheiden zijn.

De 5sp3d-orbitalen aanwezig in de pcl5 van phosphorus cross-over met de orbitalen van de p-chloor iota, waarbij de p-orbitalen afzonderlijk betrokken zijn.

Ze structureren 5 p-c-sigma-bindingen aan elkaar. Hub-bindingen: 2 p-cl-bindingen waarbij de ene over het tropische vlak ligt en de andere binding onder het vlak om een ​​punt met het vlak in te kaderen.

Het punt gemaakt met het vliegtuig wordt gegeven als 90u00b0. Centrale bindingen: 3 p-cl binding waarbij in een enkel vlak ligt om een ​​punt met elkaar vorm te geven.

Het punt dat tussen hen is gemaakt, wordt gegeven als 120u00b0.

Leave a Comment

Your email address will not be published.