Wat Is De Betekenis Van Ambahan?

wat is de betekenis van ambahan? – mangyan is de niet -exclusieve naam voor de acht inheemse bijeenkomsten op het eiland mindoro, ten zuidwesten van het eiland luzon, de filippijnen, elk met een eigen voorouderlijke naam, taal en gewoonten.

De all out -bevolking is misschien ongeveer 280. 000, maar officiële metingen zijn een uitdaging om te beslissen onder de staten van verre regio’s, geïsoleerde voorouderlijke bijeenkomsten en sommigen hebben vrijwel niets als een externe wereldcontact.

De etnische bijeenkomsten van het eiland, van noord naar zuid, zijn: iraya, alangan, tadyawan, tawbuid (batangan genoemd door lowlanders ten westen van het eiland), buhid en hanunoo.

Een extra bijeenkomst aan de zuidkust heet ratagnon. Ze lijken in alle opzichten te worden gehuwd met laaglanders.

De bijeenkomst die in het oosten van mindoro wordt verwezen als bangon, kan een subgroep van tawbuid zijn, omdat ze over de ‘westerse’ tong van die taal praten.

Ze hebben ook een soort vers dat bekend staat als de ambahan. Voordat de spanjaarden in mindoro verschenen, ruilden individuen in grote lijnen met de chinezen, met veel ondersteunende archeologische bevestigingen in puerto galera en in gecomponeerde chinese referenties.

Een divisie werd gemaakt onder individuen van mindoro toen de spanjaarden kwamen.

Er waren de iraya -mangyanen, die zich afgelegen hadden van de weg van het leven van de spanjaarden, en de moeraschristenen die zich onderworpen aan een ander veroordelingskader.

Deze twee bijeenkomsten hebben zojuist samengewerkt voor monetaire kwesties door het uitwisselen van timberland -producten uit de mangyan en shopper -merchandise voor de lowlanders.

[3] [4].

Leave a Comment

Your email address will not be published.