Wat Is Actieve En Passieve Controles In Nagios?

wat is actieve en passieve controles in nagios? – in de regel gebruik je nagios om je hosts en administraties te screenen met behulp van routinematig geplande dynamische controles.

Dynamische controles kunnen worden gebruikt om soms een gadget of administratie voor statusgegevens te “onderzoeken”.

Nagios handhaaft bovendien een methode voor het inactief controleren van hosts en administraties in plaats van effectief.

De vitale hoogtepunten van inactieve controles zijn volgens het volgende:. Het significante onderscheid tussen dynamische en latente controles is dat dynamische controles worden gestart en uitgevoerd door nagios, terwijl afstandelijke controles worden uitgevoerd door buitenste toepassingen.

Gevallen van niet -constante administraties die zichzelf lenen om inactief snmp -vallen en beveiligingsvoorzieningen op te nemen.

Niemand kan het aantal (indien van toepassing) vallen of waarschuwingen vertellen dat u in een bepaalde tijdspanne krijgt, dus het is niet mogelijk om eenvoudig hun status zoals uurwerk te screenen.

Latent controles worden bovendien gebruikt bij het regelen van toegewezen of overtollige observerende vestigingen.

De behandeling van dynamische en niet -betrokken controlesresultaten is in principe niet te onderscheiden.

Dit houdt rekening met consistente coördinatie van statusgegevens van buitenste toepassingen met nagios.

Als u gehandicapte afhandeling van afstandelijk een wereldwijd uitgangspunt in de gaten houdt, stelt u de mandaat accept_passive_service_checks in op 0.

Ervan uitgaande dat u misschien niet -betrokken controles voor een paar hosts of administraties wilt handicap, gebruiken het mandaat passive_checks_enabled in de host en administratiedefinities om als zodanig te doen.

Wat Zijn Actieve Controles?

Actieve controles zijn de meest gebruikelijke methode voor het bewaken van hosts en services. De belangrijkste kenmerken van actieve controles als volgt: actieve controles worden gestart door het Nagios -proces. Actieve controles worden regelmatig gepland uitgevoerd.

Wat Zijn Nagios -Controles?

Deze controles zijn nuttig wanneer u hosts/services niet regelmatig kunt controleren. Nagios slaat de status op van de hosts en services die het bewaakt om te bepalen of ze correct werken of niet.

Wat Is Het Protocol Dat Wordt Gebruikt Om Passieve Controles In Nagios Te Verzenden?

Om externe hosts toe te staan ​​om passieve chequesresultaten naar de bewakingshost te sturen, kunt u de NSCA- of NRDP -add -on gebruiken.

Hoe Controleert Nagios De Hoststatus?

Nagios kan detecteren wanneer hosts beginnen met klappen en kunnen meldingen onderdrukken totdat het klapperen stopt en de status van de gastheer stabiliseert.

Wat Zijn Actieve En Passieve Controles?

Het grote verschil tussen actieve en passieve controles is dat actieve controles worden geïnitieerd en uitgevoerd door Nagios, terwijl passieve controles worden uitgevoerd door externe toepassingen.

Hoe Voeg Ik Een Host Toe In Checkmk?

5.3. Een host maken

 1. Na het installeren van de agent op de host, kunt u de host toevoegen aan de monitoring-in de reeds voorbereide Linux-map.
 2. Open in de CheckMK -interface dezelfde Main Directory -pagina waar u de drie mappen al hebt gemaakt: Setup> Hosts> Hosts.
 3. Klik op Host toevoegen en de hostpagina wordt geopend:
 4. Welk Type Controles Worden Geïnitieerd En Uitgevoerd Door Nagios?

  Het grote verschil tussen actieve en passieve controles is dat actieve controles worden geïnitieerd en uitgevoerd door Nagios, terwijl passieve controles worden uitgevoerd door externe toepassingen.

  Wat Is Nagios En Hoe Het Werkt?

  Nagios is een open source bewakingssysteem voor computersystemen. Het is ontworpen om op het Linux -besturingssysteem te worden uitgevoerd en kan apparaten controleren met Linux, Windows en UNIX -besturingssystemen (OSE’s). Nagios -software voert periodieke controles uit op kritieke parameters van applicatie-, netwerk- en serverbronnen.

  Wat Doet Nagios Tool?

  Nagios biedt tools voor het bewaken van applicaties en applicatiestatus – inclusief Windows -applicaties, Linux -applicaties, UNIX -applicaties en webtoepassingen. Meer info: tools voor applicaties. Monitoring van webtoepassingen.

  Hoe Vaak Controleert Nagios Services?

  Dat betekent dat het gemiddelde controle -interval voor alle services 300 seconden is (1.500.000 / 5.000). Gezien die informatie realiseren we ons dat we (gemiddeld) 5.000 diensten elke 300 seconden moeten controleren. Dit betekent dat we een inter-controle vertraging van 0,06 seconden moeten gebruiken wanneer we de initiële servicecontroles opruimen.

  Hoe Werkt Passieve Controle In Nagios?

  In tegenstelling tot actieve hostcontroles, probeert Nagios (standaard) niet te bepalen of of host omlaag of onbereikbaar is met passieve controles. Integendeel, Nagios neemt het passieve cheque -resultaat als de werkelijke status waarin de host zich bevindt en probeert niet de werkelijke status van de host te bepalen met behulp van de bereikbaarheidslogica.

  Wat Is Actieve En Passieve Controle In Nagios?

  Het grote verschil tussen actieve en passieve controles is dat actieve controles worden geïnitieerd en uitgevoerd door Nagios, terwijl passieve controles worden uitgevoerd door externe toepassingen.

  Welke Controle Is De Meest Gebruikte Methode Voor Monitoring In Nagios?

  Actieve controles zijn de meest gebruikelijke methode voor het bewaken van hosts en services. De belangrijkste kenmerken van actieve controles als volgt: actieve controles worden gestart door het Nagios Core -proces. Actieve controles worden regelmatig gepland uitgevoerd.

  Wat Is Nagios Service Check?

  Wanneer Nagios Core de status van services controleert, kan deze detecteren wanneer een service verandert tussen OK, waarschuwing, onbekende en kritische staten en passende actie onderneemt. Deze statuswijzigingen resulteren in verschillende toestandstypen (hard of zacht), die kunnen activeren om te worden uitgevoerd en meldingen die moeten worden verzonden.

Leave a Comment

Your email address will not be published.