Wat Betekent Hypodermoclysis?

wat betekent hypodermoclysis? – hypodermoclysis (hdc, onderhuidse vloeibare imbuements) is veranderd in een breed erkende cursus voor parenterale hydratatie.

Op het moment dat parenterale hydratatie wordt aangetoond bij het doorgeven van patiënten, worden clinici over het algemeen geconfronteerd met een keuze om hdc of intraveneuze (iv) hydratatie te gebruiken.

Het begin en het behouden van een onderhuidse imbuementkatheter is over het algemeen vrij; een eenvoudige methode moet mogelijk zijn via voorbereide patiënten of ouderlijke cijfers.

Hdc geeft meer opmerkelijke mogelijke bestemmingen aan de naaldregeling (arm, rug, buik, dijen) en hardwarekosten zijn grotendeels lager dan met iv’s.

Subcutane katheters kunnen handig worden gescheiden van iv -buizen en opnieuw later worden gebruikt, waardoor een patiënt onregelmatige vloeistofgeneesmiddelen kan krijgen.

Handige imbuementgadgets zijn niet vereist met hdc. Hdc -imbuements kunnen ook minder fomentatie veroorzaken bij patiënten met dementie versus iv.

Hdc wordt beperkt door een consistent implantatietempo van 1-2 ml/min of 1,5-3 l/dag. Bolus -imbuements (tot 500 ml/uur) zijn denkbaar met hdc, maar vereisen vaak hyaluronidase.

Zowel hdc- als iv -implantaties hebben vergelijkende stappen van onvriendelijke wijks (bijv.

Erytheem, cellulitis) en de levensverwachting van de mengsellocatie. Hdc kan in feite lastig zijn bij patiënten met significant randoedeem en bij cachectische patiënten met minimaal onderhuids weefsel.

Waarom Wordt Hypodermoclysis Gebruikt?

Hypodermoclysis is een eenvoudige, veilige en effectieve techniek voor het subcutaan toedienen van vloeistoffen aan een patiënt die hydratatie nodig heeft. Het voorkomt de behoefte aan veneuze toegang bij patiënten die aan het einde van het leven vaak zeer slechte aderen hebben.

Wat Is Hypodermoclysis Medical Term?

Subcutane infusie, ook bekend als interstitiële infusie of hypodermoclysis, is een vorm van subcutane (onder de huid) toediening van vloeistoffen in het lichaam, vaak zoutoplossingen of glucose -oplossingen. Het is de infusie -tegenhanger van subcutane injectie met een spuit.

Wat Zit Er In Een Hypodermoclysis -Kit?

De kit bevat een wolf-pak® snelheidsstroom IV-buizen, een onderhuidse veiligheidsnaaldset en een procedure prep-kit. De wijzerplaat op de snelheidsstroombuis kan worden aangepast van 0 – 250 ml/uur en de set is 92 “lang.

Wat Is Het Doel Van Vloeibare Toediening?

Het doel is om het circulerende volume te herstellen en de cardiale output te verhogen, waardoor weefselperfusie en zuurstofafgifte wordt hersteld. In reanimatiesituaties is het herstellen van het intravasculaire volume aanvankelijk belangrijk, en kan hiervoor een natrium- of colloïd-gebaseerde vloeistof worden gebruikt.

Wat Zijn De Voordelen Van Subcutane Infusietherapie?

Merk op dat onderhuidse infusie verschillende voordelen biedt ten opzichte van intraveneuze infusie, waaronder het gemak van toepassing, lage kosten en het ontbreken van potentiële ernstige complicaties, met name infecties.

Waar Wordt Een Onderhuidse Lijn Voor Gebruikt?

Indwelling -subcutane katheterapparaten kunnen helpen bij de levering van medicatiebedrijven en het verkleinen van trauma, nood en ongemak voor de patiënt. Een Insuflon ™ is een inwonende subcutane katheter die subcutaan wordt gebruikt voor toediening van medicatie.

Hoe Lang Is Hypodermoclysis Goed?

Subcutane hypodermoclysis -sites kunnen maximaal zeven dagen duren. De dagelijkse beoordeling van de conditie van de klant en het invoegen is noodzakelijk.

Wat Is De Betekenis Van Hypodermoclysis?

Hypodermoclysis is een methode om vloeistof te infuseren in onderhuids weefsel dat slechts minimale apparatuur vereist. Technisch gezien is het gemakkelijker om subcutaan vloeistoffen toe te dienen dan intraveneus.

Wat Is Een Hypodermoclysis -Kit?

Wolf Medical Supply heeft een eenvoudig te gebruiken kit gecreëerd om hypodermoclysis hydratatietherapie toe te dienen. De kit bevat een wolf-pak® snelheidsstroom IV-buizen, een onderhuidse veiligheidsnaaldset en een procedure prep-kit. De wijzerplaat op de snelheidsstroombuis kan worden aangepast van 0 – 250 ml/uur en de set is 92 “lang.

Wanneer Gebruik Je Hypodermoclysis?

Hypodermoclysis is een eenvoudige, veilige en effectieve techniek voor het subcutaan toedienen van vloeistoffen aan een patiënt die hydratatie nodig heeft. Het voorkomt de behoefte aan veneuze toegang bij patiënten die aan het einde van het leven vaak zeer slechte aderen hebben.

Waar Zet Je Clysis?

Clysis omvat het plaatsen van een kleine naald om isotone vloeistoffen in de onderhuidse ruimte te infuseren. Toedieningsplaatsen omvatten de buitenste bovenarmen, bovenrug tussen de scapulae, buik (minstens 2 centimeter afstand van de navel) en lateraal aspect van de dijen.

Hoe Dient U Een Onderhuidse Vloeistof Toe?

Trek de huid weg van de wervelkolom (“tentend” de huid) en duw deze naar de naald. Plaats de naald stevig in de huid (je zult een lichte “pop” voelen) en laat de huid los. Open de rollerklem. De vloeistof in de druppelkamer moet snel stromen.

Hoe Administreert U Een Subcutane Vlinder?

Knijp voorzichtig de huidvouw en steek de naald in een hoek van 30-45 graden in de volledige lengte van de naald. Houd de vleugels vast op de huid stevig (houd de middenbalk niet vast). Trek terug op het witte veiligheidsscherm in een rechte continue beweging totdat het veiligheidsscherm scheidt, waardoor de dop achterblijft.

Leave a Comment

Your email address will not be published.