Wat Betekent De Parasol In Het Boeddhisme?

wat betekent de parasol in het boeddhisme? – de paraplu’s vertegenwoordigen de kluis van de hemel, waardoor twijfels over de aarde worden opgeroepen. deze schaduw is de schaduw van verzekering.

De paraplu wordt overgebracht over een opmerkelijk individu of het beeld van een god, om aan te tonen dat het individu of het beeld onder de paraplu het middelpunt van het universum is.

Ook demonstreert de paraplu de manier waarop goden gekwalificeerd zijn. Het handvat van de paraplu is de ‘pivot mundi’, waarvan wordt aangenomen dat het de focale hub is die de wereld ondersteunt.

De paraplu wordt vaak afgebeeld als bovenaan een belangrijke god als een methode om te vertegenwoordigen dat onder de paraplu het middelpunt van het universum is.

Sommigen geloven dat de paraplu op een draagbaar heiligdom lijkt. Over de berg is de kluis van de lucht. Dit wordt weergegeven door de paraplu, wiens belangrijke capaciteit een schaduwrijk gebied heeft gecreëerd, de schaduw van de verzekering.

Het woord referentie kenmerkt een parasol als een paraplu die wordt gebruikt voor verzekering van de zon. Vervolgens is het zijn vermogen om alleen te beschermen tegen de intensiteit in plaats van de stortbui – als het woord ‘parasol’, wat betekent ‘om de zon af te houden,’ en ‘paraplu’, betekent ‘kleine schaduw’ vergelijkbaar.

De sanskriet -expressie ‘chattra’ betekent ook ‘paddestoel’, in een onmiskenbare verwijzing naar zijn vorm.

Wat Symboliseert Parasol?

De parasol is een symbool van de zon en een paraplu is een symbool van de schaduw. Het is vaak een embleem van macht en waardigheid.

Wat Vertegenwoordigt De Parasol In Het Boeddhisme?

De hoge koepel van de parasol vertegenwoordigt ‘wijsheid’ en de hangende verschillende ontworpen zijden batches vertegenwoordigen ‘compassie’. En uiteindelijk wordt de witte parasol gepresenteerd of zelf symboliseerde Boeddha zelf in wezen het vermogen om alle bewuste wezens te beschermen tegen onwetendheid, waanideeën en angsten.

Wat Symboliseert De Parasol In Het Boeddhisme?

Met andere woorden, de parasol, een paraplu is een traditioneel Indiaas symbool van royalty’s en bescherming tegen de woedende hitte van de tropische zon. De koelte van zijn schaduw betekent schild tegen de pijnlijke hitte van lijden, verleiding, hindernissen, ziekten en schadelijke krachten.

Wat Is De Spirituele Betekenis Van Paraplu’s?

Het vertegenwoordigt rijkdom als je jezelf kunt beschermen tegen de hitte van de zon. Bovendien vertegenwoordigt de symbologie van het kunnen beschermen tegen de brandende hitte, beschermt bescherming tegen spiritueel lijden en andere andere schadelijke krachten.

Wat Symboliseert Een Paraplu In Kunst?

Ze kunnen bescherming, welvaart, royalty, macht, onderdak, prestige, vrouwelijkheid en mode vertegenwoordigen binnen culturen over de hele wereld. Deze attributen worden weergegeven in kunst, beeldhouwkunst, beeldjes, religie, literatuur en praktijk. Paraplu en parasolproductie is op zichzelf een vaardigheid.

Wat Vertegenwoordigt Het Parasolsymbool?

De parasol is een symbool van koninklijke waardigheid en bescherming tegen de hitte van de zon. Bij uitbreiding vertegenwoordigt het bescherming tegen lijden. De sierlijke parasol wordt meestal afgebeeld met een koepel, die wijsheid vertegenwoordigt en een “rok” rond de koepel, die compassie vertegenwoordigt.

Wat Vertegenwoordigt De Schelp In Het Boeddhisme?

Conch Shell en Boeddha’s leer de vroege boeddhisten hebben het overgenomen als een logo van de soevereiniteit van de leer van de Boeddha. Hier symboliseert de Conch zijn onverschrokkenheid bij het verkondigen van de waarheid van de dharma, en zijn roeping om te ontwaken en te werken ten behoeve van anderen.

Wat Zijn De Belangrijkste Boeddhistische Symbolen?

In boeddhistische tradities zijn de acht symbolen een witte parasol, een schelp, een schatvaas, een overwinningsbanner, een dharma -wiel, een paar gouden vis, een eindeloze knoop en een lotusbloem. Deze symbolen zijn te vinden en worden in de hele religie gebruikt. Ze zijn te vinden op meubels, metaalwerk, tapijten en keramiek.

Wat Zijn De 8 Geluksborden?

Een vroege groepering van symbolen omvatte: troon, swastika, handafdruk, verslaafde knoop, vaas van juwelen, water plengefles, paar vissen, dekselkom. In het boeddhisme vertegenwoordigen deze acht symbolen van het geluk het aanbod van de goden aan Shakyamuni Boeddha onmiddellijk nadat hij verlichting kreeg.

Wat Zijn De Acht Boeddhistische Schatten?

Deze omvatten: eindeloze knoop, wiel van de wet, schelp, parasol, luifel, lotus, dekselpot en gepaarde vissen.

Wat Zijn De Belangrijkste Symbolen Van Het Boeddhisme?

In boeddhistische tradities zijn de acht symbolen een witte parasol, een schelp, een schatvaas, een overwinningsbanner, een dharma -wiel, een paar gouden vis, een eindeloze knoop en een lotusbloem. Deze symbolen zijn te vinden en worden in de hele religie gebruikt.

Wat Zijn De Boeddhistische Symbolen En Betekenissen?

AUM (OM) bestaat uit drie afzonderlijke letters, A, U en M. Ze symboliseren het lichaam, de geest en de spraak van de Boeddha; “Mani” is voor het pad van lesgeven; “Padme” voor de wijsheid van het pad, en “hum” duidt wijsheid en het pad naar, zoals uitgelegd in het boeddhisme: een korte introductie.

Wat Symboliseert Het Boeddhistische Symbool?

Het symbool van het boeddhisme: het dharma -wiel, of dharmachakra het wiel vertegenwoordigt de dharma, de leer van de Boeddha. In het centrum van het wiel zijn drie wervelingen die de drie juwelen van het boeddhisme vertegenwoordigen, de Boeddha (of de leraar), de Dharma (Leres of Boeddha) en de Sangha (de gemeenschap).

Wat Vertegenwoordigt Een Paraplu Spiritueel?

Het vertegenwoordigt rijkdom als je jezelf kunt beschermen tegen de hitte van de zon. Bovendien vertegenwoordigt de symbologie van het kunnen beschermen tegen de brandende hitte, beschermt bescherming tegen spiritueel lijden en andere andere schadelijke krachten.

Leave a Comment

Your email address will not be published.