Moet U Coperto Betalen In Italië?

moet u coperto betalen in italië? – de coperto [koh-pehr-toh] is een voor elke individuele kosten die verschuldigd zijn in een breed scala van cafu00e9’s in italië en impliceert toegangsprijs.

De coperto -neiging heeft zijn startpunt in de middeleeuwse tijden. Rond toen stopten veel mensen bij hotels, of ze, zoals het kan, contant geld opzij zetten, ze gewoon eten van huis aten.

De verhuurders, niet in staat om hun voedsel te verkopen, begonnen op deze manier om deze klanten in rekening te brengen voor de plek waar ze betrokken waren (posto coperto) en voor het gebruik van bestek en platen.

De lading verandert van 1 naar zelfs 5 u20ac (op de meest bekende en dure reiziger plaatsen).

U kunt het brood eten of niet, maar u moet het coperto daadwerkelijk betalen. Het kan een uitzonderlijk vreemde neiging lijken, maar voor ons is italianen iets gewoons.

U kunt het beschouwen als een methode om te zorgen voor de kosten van blad e grissini (brood en broodsticks) en het gebruik van bestek en decoratieve voeringen, die vervolgens moeten worden gewassen.

Maar in italië is fooien niet normaal, met uitzondering van misschien op extravagantieplaatsen: verblijfs, eetgelegenheden en bistro’s.

Normaal gesproken geven we normaal gesproken niet een fooi of aan de andere kant, ervan uitgaande dat we dat doen, we een u20ac1- of u20ac2 -munt verlaten, of we verzamelen onze rekening bij het dichtstbijzijnde ronde nummer.

Ik voor een helling naar het coperto naar de fooi -neiging. Het is een kwestie van douane.

Als ik bijvoorbeeld in het buitenland ben, weet ik nooit zeker wat het juiste bedrag is om te geven en ik voel me vaak beschaamd.

Waarom Betaal Je Coperto In Italië?

Op dat moment stopten veel mensen bij herbergen, maar om geld te besparen, aten ze alleen voedsel dat vanuit huis werd gebracht. De herbergiers, die ze niet in staat waren om hun voedsel te verkopen, begonnen daarom deze klanten in rekening te brengen voor de plaats waar ze bezet (posto Coperto) en voor het gebruik van bestek en platen.

Wordt Fooi Opgenomen In Italië?

Als je de lokale bevolking vraagt: “Koop je in Italië?”, Zullen ze uitleggen dat hoewel ze soms een kleine tip achterlaten, het over het algemeen niet nodig is. In Italië wordt een tip (of UNA Mancia, uitgesproken als oo-nah man-chah)-hetzij aan restaurantservers of hotelmedewerkers-beschouwd als een bonus voor uitzonderlijke service.

Is Coperto Legaal In Italië?

In wezen kunnen restaurants en cafés zoveel in rekening brengen als ze willen voor Coperto, omdat er geen wettelijke limiet is, wordt het gemeten volgens wat de markt zal dragen. Sommige gebieden in Italië hebben het Coperto verboden (waaronder Lazio, waar Rome zich bevindt), maar het verschijnt nog steeds routinematig op menu’s.

Wat Is Coperto Op Een Rekening In Italië?

Een COPERTO is een kleine dekking per hoofd (ongeveer EUR 1-3) die is opgenomen in sommige restaurants voor porties brood, olie, azijn, zout en peper aan het begin van de maaltijd. Als deze lading niet wordt genoemd en u nog steeds brood krijgt, verwacht dan een item voor ‘paneel’ (Italiaans voor brood) op uw rekening.

Wat Is Coperto Charge Italië?

Een COPERTO is een kleine dekking per hoofd (ongeveer EUR 1-3) die is opgenomen in sommige restaurants voor porties brood, olie, azijn, zout en peper aan het begin van de maaltijd. Als deze lading niet wordt genoemd en u nog steeds brood krijgt, verwacht dan een item voor ‘paneel’ (Italiaans voor brood) op uw rekening.

Waarom Rekenen De Italiaanse Restaurants Cover?

In het algemeen is een restaurantkosten, of “IL Coperto” in het Italiaans, een lading per persoon die zorgt voor de basis die veel diners gratis thuis krijgen-dingen zoals een glas leidingwater of een bord brood. Het wordt soms ook de “Pane E Coperto” genoemd, het brood en dekbediening.

Kip Je Op Coperto In Italië?

‘Coperto’, is geen lading die naar de ober gaat, maar een lading die de ruimte bedekt die tijdens de service wordt gebruikt en dingen zoals gebruik bestek, tafelkleden enz. Wat is dit? ‘Servizio’ daarentegen is een servicekosten. U laat geen tip achter als services zijn inbegrepen.

Is De Tip Opgenomen In De Rekening In Italië?

Er wordt niet van je verwacht dat je restaurants in Italië een fooi geeft. Soms wordt een servicekosten toegevoegd aan de rekening, variërend van 1 tot 3 euro, of 10% – 15%. Deze lading moet op het menu worden aangegeven. Sommigen kunnen ook een extra kosten toevoegen voor het restaurant en extra’s (tafelkleed, zilverwerk, borden, brood, enz.), Dit is normaal.

Wordt Fooi Opgenomen In Europa?

Bij het eten in een restaurant in Europa zou je moeten verwachten een beetje bescheidener te geven dan in Amerika. Als een servicekosten in uw factuur zijn opgenomen, is het achterlaten van een tip optioneel. Als dat niet het geval is, kunt u vaak een tip van 5-10 procent achterlaten zonder uw ober of serveerster te beledigen.

Moet U Coperto Betalen In Italië?

Je kunt het brood eten of niet, maar je moet nog steeds het Coperto betalen. Het lijkt misschien een heel vreemde gewoonte, maar voor ons is Italianen normaal. Je kunt het zien als een manier om de kosten van paneel E Grissini (brood en broodstengels) en het gebruik van bestek en tafelkleden te dekken, die dan moeten worden gewassen.

Is Coperto Een Tip In Italië?

Het Coperto is geen tip en geen oplichterij – het is een standaardpraktijk in de meeste restaurants in Italië, en elke eerste timer wordt (begrijpelijkerwijs) verward wanneer het voor het eerst aankomt. Je kunt het niet onderhandelen, noch kun je weigeren het te betalen.

Is Een Coperto Een Tip?

Het Coperto is geen tip en geen oplichterij – het is een standaardpraktijk in de meeste restaurants in Italië, en elke eerste timer wordt (begrijpelijkerwijs) verward wanneer het voor het eerst aankomt. Je kunt het niet onderhandelen, noch kun je weigeren het te betalen.

Is Coperto Hetzelfde Als Een Servicekosten?

Geen servicekosten die naar het bedienend personeel gaat (daar is hieronder een afzonderlijke “servizio” voor), noch de prijs van brood, water of andere voorzieningen (voor het geval u denkt dat u de kosten kunt vermijden door die artikelen te weigeren ), het COPERTO is gewoon een andere manier om menu -items te prijzen.

Wat Is Het Nut Van Een Dekking?

Een praktijk, soms een deklaag genoemd in de VS, is om een ​​vaste lading te maken voor onbeperkt voedsel. Restaurants kunnen diners in rekening brengen die boeken maar niet verschijnen; Dit wordt af en toe een dekking genoemd.

Leave a Comment

Your email address will not be published.