Kun Je Periwinkle Transplanteren?

kun je periwinkle transplanteren? – vraag: ik heb een paar bedden waar de periwinkle zich heeft ontwikkeld en sprinters uit het bed stuurt, en verschillende ruimtes die echt kunnen profiteren van zo’n verleidelijke bodembedekking.

Mijn denken was om de sprinters te verwijderen en enige tijd in water te zetten totdat ze wortels ontwikkelen. Dan zou ik ze verplaatsen naar de onbedekte plekken.

Zou dit kunnen werken?. A: je ervaart niet om naar die moeilijkheid te gaan. Periwinkle (ook wel bekend als myrtle of vinca minor) wortels terwijl het kruipt, dus je moet gewoon sprinters ontdekken die er vanaf nu zijn gevestigd.

Stukken met wortels kunnen onmiddellijk worden verplaatst naar de onbedekte plekken. Wanneer tussen de werkdag en de finish van oktober een buitengewone kans is.

Voorafgaand aan schema is het volgende voorjaar bovendien een geweldige tijd. Zorg ervoor dat je de verhuisde stukken bewaterd houdt om de zuigelingen te helpen bij het bevorderen van hun eigen geavanceerde wortelfoundation.

Afgesneden van de moederplant, dit zal zijn wanneer deze stukken voor het eerst zichzelf moeten helpen. Vergelijkbaar met late afgestudeerden die in de werkwereld worden verzonden.

Ik heb net een paar dozen periwinkle gekregen waar mijn metgezel onder haar tuin uit stapte in 2 ‘x 2’ clusters.

Ik probeer ze in een enorm bed te verplaatsen met bestaande meer bescheiden plekken van periwinkle die ik net begonnen ben met de vorige lente/herfst.

Hoe Deel Je Periwinkle?

Periwinkle -scheuten ontwikkelen wortels waar ze de grond raken en planten kunnen tijdens de herfst worden verdeeld. Als alternatief, til je de stengels op om secties te vinden die zijn geworteld en losmaken vervolgens de individuele stengels van de ouderplant en groeien individueel in kleine potten.

Kun Je Periwinkle Van Stekken Laten Groeien?

Overblijvende periwinkle verspreidt zich het hele jaar door betrouwbaar uit stekken en zal in slechts twee tot vier weken wortelen als ze in warme, vochtige omstandigheden worden gehouden. De stekken presteren echter het beste als ze voor het eerst worden behandeld met roothormoon talk.

Is Vinca Gemakkelijk Te Transplanteren?

Hardy in het Amerikaanse ministerie van Landbouw Plant Hardiness Zones 3 tot en met 8, transplanteren Vinca Minor is relatief eenvoudig. De donkergroene gebladerte en lichte, lavendelblauwe bloemen voegen visuele interesse toe onder bomen waar andere bodembedekkers kunnen worstelen.

Hoe Deel Je Minder Periwinkle?

Periwinkle -scheuten ontwikkelen wortels waar ze de grond raken en planten kunnen tijdens de herfst worden verdeeld. Als alternatief, til je de stengels op om secties te vinden die zijn geworteld en losmaken vervolgens de individuele stengels van de ouderplant en groeien individueel in kleine potten.

Vermenigvuldigt Periwinkle Zich?

Divisie. Gemeenschappelijke periwinkle -stengels volgen gemakkelijk en wortel gemakkelijk, waardoor ze een effectieve bodembedekking zijn voor gedeeltelijk zon en gearceerde gebieden. Omdat ze zich zo snel verspreiden, kan Periwinkle invasief worden, maar dit maakt het ook gemakkelijk om nieuwe planten per divisie te verspreiden.

Hoe Transplanteer Je Periwinkle -Planten?

Propagerend Vinca minor

 1. Graaf helemaal rond de klomp van de plant die u wilt transplanteren en optillen. De planten hebben ondiepe wortels, dus je hoeft niet te diep te graven.
 2. Plant de divisie onmiddellijk op hetzelfde niveau dat het was gegroeid. wortels, dan grondig water.
 3. Hoe Haal Je Stekken Van Periwinkle?

  Gesneden 4 tot 6 inch vanaf de bovenkant, beveelt de University of Minnesota Extension aan. Knip de onderste paar bladeren af; Plaats vervolgens het snijden in een glas water diep genoeg om het gebied onder te dompelen waar u de bladeren hebt verwijderd. Wortels moeten binnen een paar dagen tot twee weken verschijnen.

  Wordt Vinca Cuttings Wortel In Water?

  Tip. Vinca is gemakkelijk te propageren van stekken die in water of potmengsel worden geplaatst. U kunt ook gewortelde stekken nemen van gevestigde planten in de tuin.

  Hoe Lang Duurt Het Om Periwinkle Te Rooten?

  Een gezond gemeenschappelijk periwinkle snijden zal binnen twee tot vier weken wortelen.

  Kun Je Vincas Verdelen?

  Vinca propageert gemakkelijk uit divisies, die zich snel zullen vestigen zodra ze worden getransplanteerd in een geschikte groeiplaats. Hoewel ze weinig zorg nodig hebben om wortels neer te zetten, moeten Vinca -divisies tijdens het juiste seizoen worden genomen om succes te waarborgen.

  Hoe Deel Je Periwinkle -Planten?

  Zoek een gezond gedeelte langs de buitenrand van de Periwinkle -patch. Graaf ongeveer 4 centimeter diep rond een 2- tot 4-inch gedeelte van de plant met een scherpe schop. Snijd onder het gedeelte en duw op het handvat om de divisie van de grond te tillen.

  Hoe Propageer Je Minder Periwinkle?

  STEM -stekken zijn een andere manier om periwinkle -planten te verspreiden. Neem stekken van nieuwe groei op elk moment tijdens het groeiseizoen. Water de periwinkle een uur voordat u stekken neemt, gebruik dan een scherpe schaar of snoeit scharen om de punt van een stengel zonder bloemen te snijden.

Leave a Comment

Your email address will not be published.