Kun Je Irissen In Potten Laten Groeien?

kun je irissen in potten laten groeien? – irissen zijn een prachtige uitbreiding om bedden en scènes te bloeien. kiemen in het voorjaar, kan blijvende irissen buitengewoon in variëteit en in aroma gaan.

Deze interessante kwaliteiten maken ze beroemd met beginnersproducenten en plantenverzamelaars, hetzelfde. Hoe enorme iris -aanplantingen er verbluffend uitzien terwijl je in volle bloesem in volle bloei, ervan uitgaande dat je een kleuterwerker bent zonder voldoende kwekerijruimte, ben je misschien tevreden om te beseffen dat irissen bovendien zeer veelzijdig zijn voor de compartimentcultuur.

In het algemeen niet als een houderfabriek, kunnen irissen goed in een pot vullen, als deze voldoende groot is. Grotere potten zijn geweldig, omdat veel irissen snel sterke ondergrondse wortels neerleggen.

Het ontwikkelen van iris in een compartiment vereist buitengewone respect voor de benodigdheden van de plant, expliciet daglicht en water geven.

Irises zou moeten worden geregeld in een gebied dat de volle zon krijgt. Compartiment iris planten vereisen ook een goed uitputtende voorbereidingsmengsel, omdat de planten ongetwijfeld met water doordrenkt kunnen raken.

Dit zal helpen bij het verminderen van de waarschijnlijkheid van andere normale problemen, bijvoorbeeld root -verval. Terwijl iris blossoms vervaagt, leidt de bloesems door de stengel te elimineren tot de fundering van de plant.

Zorg er nu voor dat al het andere gebladerte onberispelijk laat. Dit zal helpen bij het garanderen van het welzijn en ging verder met de vooruitgang van de wortelstokken, in afwachting van de ontwikkeling van het volgende seizoen.

Doet Irisplanten Het Goed In Potten?

Hoewel niet traditioneel wordt beschouwd als een containerplant, kunnen irissen goed groeien in een pot, op voorwaarde dat deze groot genoeg is. Grotere potten zijn ideaal, omdat veel irissen snel robuuste wortelsystemen vestigen. Het kweken van iris in een container vereist speciale aandacht voor de behoeften van de plant, met name zonlicht en water.

Wat Doe Je Met Ingemaakte Irissen Na Bloei?

Zorg voor iris nadat ze klaar zijn met bloeien

 1. Zodra de irisbloei is vervaagd, snijdt de oude stengels in de bladeren.
 2. Zolang het gebladerte groen en aantrekkelijk is, laat het in de tuin.
 3. Als uw iris dit jaar niet goed bloeit, kan het zijn dat ze in te veel schaduw zijn of dat ze moeten delen.
 4. Hoe Zorg Je Voor Ingeput Iris?

  Water alleen als de bovenste twee centimeter grond droog is. Overwater zal rot veroorzaken. Houd de pot buiten in de winter. Wanneer Bloom Buds in de fans beginnen te verschijnen, breng de pot naar binnen en plaats in een helder zonnig raam.

  Waar Groeien Irissen Het Beste?

  Irissen bloeien het beste in de volle zon, wat betekent dat minimaal 6 tot 8 uur zonlicht per dag. Ze kunnen slechts een halve dag zon verdragen, maar het is niet ideaal. Zonder voldoende licht zullen ze niet goed bloeien. Bebaarde irissen mogen niet door andere planten worden geadigd; Velen doen het beste in een speciaal bed op zichzelf.

  Wat Te Doen Met Irissen In Potten Na Bloei?

  Terwijl Iris bloeit, leidt de bloemen door de stengel naar de basis van de plant te verwijderen. Zorg er op dit moment voor om al het andere gebladerte intact te laten. Dit zal helpen om de gezondheid en de voortdurende ontwikkeling van de wortelstokken te waarborgen, ter voorbereiding op de groei van het volgende seizoen.

  Moet Ik Mijn Irissen Verminderen Nadat Ze Bloeien?

  Nadat het bloeien is voltooid, snijdt u de bloemstengels naar hun basis om de wortelstokrot te ontmoedigen, maar snijdt u de bladeren van de iris niet bij. Het gebladerte van de plant gaat door met fotosynthese en genereert energie voor de groei en bloemen van volgend jaar. Snoei alleen de gewenst bruine bladtips.

  Moeten Irisbladeren In De Herfst Worden Bezuinigd?

  Omdat de eieren over het gebladerte overwinnen, is het van cruciaal belang dat je irissen in de herfst hebt teruggebracht. Snijd de bladeren helemaal terug naar de wortelstokken en gooi ze in de prullenbak of begraaf ze. Als je een zachte, rotte wortelstok tegenkomt, graaf het uit en gooi het weg.

  Wat Is De Beste Tijd Om Irisbollen Te Planten?

  Plant de meeste irissen in de late zomer tot vroege herfst, wanneer nachttemperaturen tussen 40 ° en 50 ° F (4 ° en 10 ° C) of hoger blijven. Dit geeft hen voldoende tijd om zich voor de komende winter te vestigen. Lange bebaarde iris variëteiten kunnen het beste dichter bij de herfst worden geplant, omdat ze de neiging hebben om in het begin van het midden te sluimeren.

  Hebben Irissen De Voorkeur Aan Zon Of Schaduw?

  Zon of schaduw: irisbloem het beste in de volle zon, hoewel de meeste ook in gevlekte schaduw kunnen worden gekweekt. Zone: Iris Reticulata en Nederlandse iris zijn winterhard in zones 5-9. Bebaarde iris, Siberische iris en Japanse iris zijn Winter Hardy in zones 3-9. Louisiana Iris is winterhard in zones 6-9.

  Wat Te Doen Als Iris Klaar Is Met Bloei?

  Nadat uw irissen zijn gebloeid, verwijdert u de dode bloesems. Dit voorkomt dat de planten hun energie gebruiken bij het rijpen van de zaadkoppen. Als uw irissen stoppen met het produceren van bloemen, zijn ze mogelijk overvol geworden. Graaf de bollen in de vroege herfst op en scheiden ze voordat u deze herplant.

  Wat Te Doen Met Iris Nadat Ze Bloeien?

  Nadat uw irissen zijn gebloeid, verwijdert u de dode bloesems. Dit voorkomt dat de planten hun energie gebruiken bij het rijpen van de zaadkoppen. Als uw irissen stoppen met het produceren van bloemen, zijn ze mogelijk overvol geworden. Graaf de bollen in de vroege herfst op en scheiden ze voordat u deze herplant.

  Wanneer Moeten Irissen Na Het Bloeien Worden Teruggebracht?

  Irisplanten kunnen het beste in de herfst bezuinigen. Uitgebrachte bloemstengels kunnen in de lente worden verwijderd nadat de bloei van de planten is voltooid, maar het gebladerte moet door de zomer blijven staan. Snijd de bladeren halverwege het bereik van de bladen terug naar ongeveer 3 ″ lang boven de grondlijn.

  Moet Ik Irisbladeren Verminderen?

  Irisplanten kunnen het beste in de herfst bezuinigen. Uitgebrachte bloemstengels kunnen in de lente worden verwijderd nadat de bloei van de planten is voltooid, maar het gebladerte moet door de zomer blijven staan. Snijd de bladeren halverwege het bereik van de bladen terug naar ongeveer 3 ″ lang boven de grondlijn.

  Kun Je Irisbladeren Naar Beneden Snijden?

  Bladeren kunnen in de herfst worden verwijderd door ze tot een paar centimeter boven de grondlijn te trimmen. Irisplanten worden over het algemeen in de herfst bezuinigd. De bladeren kunnen worden achtergelaten om op natuurlijke wijze te sterven aan het einde van het groeiseizoen, of ze kunnen worden teruggebracht wanneer knapperig, vrieweer in de voorspelling is.

Leave a Comment

Your email address will not be published.