Is Er Een Woord Voor De 4E Kracht?

is er een woord voor de 4e kracht? – zenzizenzizenzic is een verouderd type numerieke documentatie die de achtste kracht van een getal aanpakt (dat wil zeggen dat de zenzizenzizenzic van x x8 is), daterend uit wanneer krachten werden uitgewerkt in woorden in plaats van als superscript -getallen.

Deze term werd voorgesteld door robert recorde, een zestiende -eeuwse welsh -arts, wiskundige en auteur van famous math course readings, in zijn werk uit 1557 the whetstone of witte (ondanks het feit dat zijn spelling zenzizenzizenzike was); hij componeerde dat het “het plein van vierkanten in het kwadraat aanpakt”.

Recorde stelde drie numerieke termen voor waarmee elke macht (dat wil zeggen, bestand of type) prominenter dan 1 kon worden gecommuniceerd: zenzic, bijvoorbeeld kwadraat; kubiek; en sursolid, bijvoorbeeld verhoogd tot een ondeelbaar aantal meer opmerkelijk dan drie, waarvan de kleinste vijf is.

Sursolids waren volgens het volgende: 5 was de initiaal; 7, de tweede; 11, de derde; 13, de vierde; enzovoort.

Bijgevolg zou een getal dat tot de kracht van zes is verhoogd zenzicubic zijn, een getal dat tot de kracht van zeven is verhoogd, zou de tweede sursolid zijn, voortaan bissursolid (niet een verschillende van twee en drie), een getal dat is verhoogd tot de twaalfde kracht de “zenzizenzicubic” en een getal dat tot de kracht van tien is verhoogd, zou het plein van de (eerste) sursolid zijn.

De veertiende macht was het vierkant van de tweede sursolid, en de twintig seconde was het plein van de derde sursolid.

Leave a Comment

Your email address will not be published.