Is Er Een Verschil Tussen Metalen En Houtboorbits?

is er een verschil tussen metalen en houtboorbits? – praktisch zijn deze stukken saai donker of goudachtig getined en hebben niet veel anders op de manier die ze herkent (die ik weet te zoeken).

Ze lijken gewoon conventionele boringen te zijn (niet forstner, paddle, enzovoort). Iemand vertelde me in het no so verre verleden om geen saaie gereedschap met metalen op hout en andersom te gebruiken.

Ik heb dit nog nooit gehoord. De elektrische oefening moet een van de meest fundamentele en aanpasbare instrumenten zijn die een bootbuilder nodig heeft.

Desondanks is dit stuk hardware in wezen zinloos zonder een saai hulpmiddel om erbij te horen.

Het saaie apparaat is het vervangbare deel dat u verbindt met de hurl van het instrument.

Er is een breed scala aan stukken die u kunt gebruiken, maar de twee meest normale zijn hout- en metalen saaie gereedschap.

In die hoedanigheid moet u middelen in deze stukken plaatsen door sets van verschillende maten en lengtes.

Als je ze op je apparaat hebt, staat je munititions stockpile in staat om een ​​groot deel van de saaie boodschappen te nemen die voor je taken worden verwacht.

Kun Je Hetzelfde Boor Gebruiken Voor Hout En Metaal?

Het doet ertoe – houten boorbits werken niet op metaal (het bit vernietigen in het proces, tenzij het op dunne en zachte metalen wordt gebruikt) en metalen boorbits zullen de splintering en afscheuren toenemen bij gebruik op hout (maar dit hangt ook af van Het houttype en de diameter van het bit, en voor kleinere diameters is er weinig …

Zijn Metaalboorbits Anders?

Het ontwerp van de bits hangt af van zowel de gewenste grootte van het gat als het materiaal waarin het wordt geboord. Hoewel de meeste metalen boorbits zijn gemaakt van een soort stalen of stalen legering, kunnen sommige taken moeilijkere bits vereisen die zijn gemaakt van composietmaterialen zoals wolfraamcarbide.

Hoe Kun Je Zien Of Een Boorbit Hout Of Metaal Is?

Boorbits zijn er in vele vormen, maar slechts twee zijn geschikt voor het boren van metaal. FORSTNER, SPADE, BRAD PUNT EN COUNTINK BITS kunnen boren door hout en plastic sneller en gemakkelijker maken, maar voor metaal heb je een stapje nodig, dat werkt voor zacht metaal of een bit.

Hoe Weet Je Of Een Boor Voor Metaal Is?

De kleur van hoge snelheidsstaal die u een HSS -bit kunt onderscheiden door de zwarte kleur – een conventionele stalen bit is chroom. Als je door gehard metaal boort, kan zelfs een HSS -bit snel verslijten, en je hebt er misschien een nodig gemaakt van wolfraamcarbide of titanium.

Hoe Identificeer Je Een Metalen Boor?

Bits die zijn ontworpen om metaal te boren, hebben fluiten die taps toelopen tot een punt in een hoek van 118 of 135 graden. Bits met een 118-graden punt zijn algemene stukjes bits, terwijl die met een 135-graden punt zelfreinigend zijn, wat betekent dat ze scherven van metaal afwerpen in plaats van ze zich te laten accumuleren rond de schacht.

Hoe Kan Ik Zien Wat Voor Soort Oefening Ik Heb?

Boorbits kiezen op type

 1. Houtboorbits: deze kunnen worden geïdentificeerd door een kleine, puntige punt aan het einde. Als je goed kijkt, zie je sporen aan elke kant.
 2. Masonry -boorbits: deze bits hebben een zacht hellende tip.
 3. Metal Drill Bits: deze hebben een wijd hoekig punt aan het einde, en ze kunnen ook zwart worden geverfd.
 4. Hoe Ziet Een Boor Dat Met Metaal Boort Eruit?

  Sommige bedrijven bieden een all-purpose bit voor het snel boren door de meeste materialen, waaronder licht metaal. Dit bit lijkt op een brad-point bit in die zin dat de fluiten splay in een hoek van 180 graden, maar de punt is kleiner. Omdat deze bits zijn bedekt met titaniumnitride, zijn ze bovendien goud.

  Kun Je Hout In Metaal Boren?

  Geen fancy boorbits voor metaal vereist In feite worden de meeste boorbits voor metaal vervaardigd om door verschillende materialen te boren, waaronder hout en plastic. De minst dure draaibits zijn gemaakt van high-speed staal (HSS), en deze basisbits zijn prima voor de meeste metaalborentaken.

  Welk Type Bit Is Het Meest Geschikt Voor Het Boren Van Zowel Metaal Als Hout?

  High-speed staal (HSS) is een populair materiaal dat goed is voor het boren in zacht staal en hout en plastic. Het is een economische oplossing voor de meeste onderhoudsboortoepassingen. Cobalt (HSCO) wordt beschouwd als een upgrade van HSS omdat het 5-8% kobalt gemengd in het basismateriaal omvat.

  Welke Boor Is Voor Metaal?

  Het is duidelijk dat de beste boorbits voor gehard metaal of staal worden geleverd met een kobaltmengsel. Deze kobaltboorbits gebruiken een legering met 5% – 8% kobalt. Deze kobalt maakt deel uit van de stalen mengsel, dus de hardheid van het bit verslijt niet met een coating (zoals titanium bits).

  Hoe Identificeer Je Een Boor?

  Boorbits kiezen op type

  1. Houtboorbits: deze kunnen worden geïdentificeerd door een kleine, puntige punt aan het einde. Als je goed kijkt, zie je sporen aan elke kant.
  2. Masonry -boorbits: deze bits hebben een zacht hellende tip.
  3. Metal Drill Bits: deze hebben een wijd hoekig punt aan het einde, en ze kunnen ook zwart worden geverfd.

Leave a Comment

Your email address will not be published.