Hoe Zorg Je Voor Calathea Fusion White?

hoe zorg je voor calathea fusion white? – www. plantshed. com betreft een beveiligingsadministratie voor zekerheid tegen online aanvallen. de hulp vereist volledige behandelingssteun om deze site te zien.

Calathea white combinatie is een uitstekende en uitzonderlijk gewaardeerde huisplant voor zijn verbijsterende schaduwen: enorme glanzende bladeren hebben witte strepen en randen en een gevoelige paarse onderkant.

Deze calathea wordt gezien als een soeverein van “verzoek om hemelplanten”, planten uit de familie marantaceae, maar ook een beetje een twit.

Calathea white -combinatie is eigenlijk eenvoudig om zich echt op te concentreren, maar het zal over het algemeen een stuk gevoelig zijn.

Bij de kans dat je het niet de ideale plakkerigheid geeft en je meegesleept of onderstreept met water, zal ze je de fouten van je methodologieën laten zien.

In het geval dat u de ideale plek in uw huis waarneemt voor de white-combinatie van calathea, is dit de showstopper van uw indoor plantenassortiment.

Calathea white -combinatie en andere marantaceae -planten lieten de naam “verzoekschrift in de hemel” op hun neiging om rond de avondtijd in te storten, zoals het voorbereiden op smeekbede.

Gebruik een goed uitputtende bereidingsmengsel, om echt te concentreren op de witte combinatie van calathea, die bestaat uit veengroen, perliet en bevruchte grond en water zodra de belangrijkste 2 “van de grond praktisch droog is (5 cm).

Geef briljant circuit licht en een temperatuur binnen 65- 80u00b0f (18-27u00b0c) evenals een plakkerigheid> 60%.

Behandel eenmaal per maand in de lente en zomer met behulp van een fatsoenlijke mest met npk 10-10-10 of 5-5-5.

Hoe Houd Ik Calathea Witte Fusie Gelukkig?

Tips voor het kweken van calathea witte fusie

 1. Geef je calathea witte fusie indirect gefilterd licht om te genieten van de prachtige kleur;
 2. Water je plant alleen water als de bovenste inch van de grond droog is;
 3. Gebruik veenachtig, lichte, vrijlatende grond;
 4. Water uw calathea minder in de winter en bemesten helemaal niet;
 5. Is Calathea Witte Fusie Moeilijk Om Voor Te Zorgen?

  Calathea White Fusion is niet zo moeilijk om voor te zorgen, maar het is meestal een beetje kieskeurig. Als je het niet de gewenste vochtigheid geeft en het overdrijft of het met water geven, zal ze je de fouten van je wegen laten zien.

  Moet Ik Mijn White -Fusie Van Calathea Mist?

  Minimale vereiste voor Calathea witte fusievochtigheid is 80%. Wanneer ze in kameromstandigheden worden gekweekt, worden calathea witte fusiebladeren droog en knapperig en zal de plant vrij snel dalen. Let op dat het spuiten of misting van de plant geen verschil maakt voor luchtvochtigheid.

  Hoe Maak Ik Mijn Calathea Gelukkig?

  Calathea geniet van vochtige grond – maar geen natte grond. Probeer een mix van 50 procent potgrond, 20 procent orchideeschors, 20 procent houtskool en 10 procent perlite. Ze houden er ook niet van uit te worden uitgedroogd. Sla om de paar dagen een vinger in de grond om te zien of het medium droog aanvoelt.

  Hoe Houd Je Witte Fusie Levend?

  Deze planten zoals vocht, maar geen overmatige hoeveelheden, blootstelling aan de zon is goed, maar niet te veel en extreme temperaturen moeten worden vermeden. U moet regelmatig de grote ‘witte fusie’ grote bladeren wegvegen om stof te verwijderen. Door stof uit bladeren te verwijderen, kan de plant goed ademen.

  Hoe Bewaar Je Calathea Fusion White?

  Als je denkt dat je calathea witte fusie sterft, is de grootste boosdoener meestal omdat het niet genoeg vocht en te veel direct zonlicht krijgt. Je kunt ze meestal nieuw leven inblazen door de plant naar de stengels te snijden en het een goede basis te geven om opnieuw te beginnen.

  Is Calathea Witte Fusie Gemakkelijk Om Voor Te Zorgen?

  Veel voorkomende problemen met calathea ‘witte fusie’ calathea -planten van alle soorten vereisen een matige hoeveelheid zorg. Ze zijn gevoelig voor hun vochtigheid, temperatuur, ontwerpen, waterniveau en verlichting. Wanneer een van deze variabelen uit balans is, wordt de plant vatbaar voor groeiproblemen of gezondheidsproblemen.

  Hoe Zorg Je Voor Witte Fusie Calathea?

  Water wanneer de bovenste 1-2 inch grond droog is. Tijdens het water geven de plant matig en langzaam van boven, waardoor water doordrenkt naar de wortels en vervolgens overtollig water weggooit. Zorg ervoor dat u doorweekte grond vermijdt. Opmerking: de witte fusie calathea is erg gevoelig voor fluoride in water.

  Zijn Calathea -Planten Moeilijk Om Voor Te Zorgen?

  Conclusie. Een calathea met zijn exotische gebladerte, is een beetje moeilijk om voor te zorgen en heeft zeer specifieke water-, licht- en meststoffenvereisten. Net als veel andere kieskeurige planten is een Calathea -fabriek echter de moeite waard. Deze zeer aantrekkelijke plant is veilig om kinderen en huisdieren te hebben.

  Hoe Houd Je Witte Fusie Calathea Levend?

  Deze plant geeft de voorkeur aan minder water vaker, in plaats van een grote weken af ​​en toe. Weken ze nooit. Je kunt verwachten dat je het ongeveer om de 5-10 dagen water geeft, afhankelijk van hoeveel licht en vochtigheid het wordt. Het gelijkmatig vochtig houden is de perfecte manier om na te denken over hoeveel water het nodig heeft.

  Moet Ik Witte Fusie Mist?

  Geeft de voorkeur aan hogere niveaus van vocht, ongeveer 75% of hoger. Als de lucht rond de plant te droog is, kun je zijn bladeren van tijd tot tijd mist.

  Is Misting Goed Voor Calathea?

  Dus plan om uw calathea regelmatig te mazen (eenmaal per week is ideaal) om ervoor te zorgen dat het het vocht ontvangt waar het naar verlangt. Misting is ook een geweldige manier om met je calathea te communiceren en jezelf bezig te houden zonder het te overwater, een veel voorkomende fout die schade kan veroorzaken die moeilijk ongedaan te maken is!

  Hoe Vaak Moet Ik Calathea Mist?

  Calatheas zijn inheems in regenwouden, dus gedijen ze op vochtige plaatsen. Probeer een luchtbevochtiger te gebruiken (of zelfs water in een oliediffuser). Als u uw planten liever mist, zorg er dan voor dat u dit maar 1-2 keer per week doet. Misting kan soms schimmelplekken veroorzaken, dus zorg ervoor dat u dit spaarzaam doet.

  Hoe Houd Je Calathea Witte Fusie Levend?

  Deze planten zoals vocht, maar geen overmatige hoeveelheden, blootstelling aan de zon is goed, maar niet te veel en extreme temperaturen moeten worden vermeden. U moet regelmatig de grote ‘witte fusie’ grote bladeren wegvegen om stof te verwijderen. Door stof uit bladeren te verwijderen, kan de plant goed ademen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.