Hoe Transponeer Je Piano Naar Altsax?

hoe transponeer je piano naar altsax? – een probleem waarmee alle alto -saxofoonspelers worden geconfronteerd, is de manier om alto sax te vertalen naar iets belangrijkers, vergelijkbaar met een piano of gitaar.

Welke aantekeningen zou het een goed idee zijn voor je spelen op je altsaxofoon, als je moet samenwerken met een piano of gitaar?.

Dit houdt in dat wanneer u een notitie op uw altsax speelt, het een alternatieve opmerking lijkt op verschillende instrumenten.

Wanneer je een a#/bb op je altssax speelt, lijkt het op een piano een c#/db (c sharp/d -niveau). Zoals momenteel wordt verwezen – zijn saxofoons in een alternatieve sleutel tot tal van verschillende instrumenten.

Alto -saxofoons en tenorsaxofoons bevinden zich in verschillende sleutels voor elkaar. Gitaristen gebruiken vaak een echt apparaat om hen te helpen bij het afstemmen van hun gitaren.

Windspelers, zoals saxofonisten, gebruiken vaak een applicatie op hun telefoons om zich aan te passen. Een deel van deze impliciete tuners toont de nootnamen die ze denken dat je speelt.

Anderen hebben een bewegende naald of aanwijzer die laat zien welke opmerking ze denken dat je speelt. Een deel van deze tuners heeft instellingen waarmee u hen kunt laten weten welk instrument u speelt – u kunt het instellen op piano, of cello, of trombone, of altsaxofoon, of tenorsaxofoon, enzovoort, enzovoort.

Kun Je Piano Bladmuziek Gebruiken Voor Alt Sax?

Bij het matchen van de piano, dus als een altsaxofoon een A speelt en een piano een C speelt, horen we dezelfde toonhoogte. Als we dezelfde bladmuziek willen spelen als de piano, moeten we de muziek transponeren, zodat de saxofoon de juiste noten speelt.

Welk Opmerking Is Concert C Op Alto Sax?

Concert C is hun D, ​​Concert AB is hun BB. Alto- en baritonsaxes, Alto Clarinet en de meeste Alto Horns zijn EB -instrumenten: wanneer ze een C spelen, klinkt het als een EB op de piano. Dus als ze een concertbbaalschaal willen spelen, beginnen ze op een G (ze moeten een zes stappen in de schaal bedenken – of een klein derde derde).

Wat Is De Transpositie Voor Alto Sax?

Dit is wanneer u ontdekt dat uw saxofoon in een andere sleutel is gegooid. Ja, een alt is in EB en er is een tenor in BB, dus je EB op alt klinkt dezelfde toonhoogte als C op een piano. Dit komt omdat ze vaak een “transponerend instrument” worden genoemd.

Zijn Piano- En Alt -Saxo’s Hetzelfde?

De piano staat in de sleutel van C (vaak bekend als “concert”). Dit betekent dat wanneer u een notitie op uw altsax speelt, het klinkt als een andere noot op andere instrumenten. Dus bijvoorbeeld om Alto Sax te transponeren: wanneer je een A op je altsax speelt, klinkt het als een C op een piano.

Zijn Saxofoonnotities Hetzelfde Als Piano -Aantekeningen?

Als de saxofoon en de piano dezelfde bladmuziek spelen, zijn de noten niet correct tussen de twee instrumenten. Dat komt omdat de piano in de sleutel van C staat en de saxofoon niet is. Hier zijn de sleutels van de 4 hoofdtaxofoons: soprano- bb.

Hoe Transponeer Je Piano Naar Altsax?

De piano staat in de sleutel van C (vaak bekend als “concert”). Dit betekent dat wanneer u een notitie op uw altsax speelt, het klinkt als een andere noot op andere instrumenten. Dus bijvoorbeeld om Alto Sax te transponeren: wanneer je een A op je altsax speelt, klinkt het als een C op een piano.

Wanneer Een Altsax Speelt, Welke Noot Klinkt?

Dit betekent dat wanneer u een C op uw alt- of baritonsaxofoon speelt, de notitie die wordt gehoord eigenlijk een e-flat is. *Alto -saxofoons klinken een octaaf lager dan getoond in de voorbeelden. Baritonsaxofoons geluid 2 octaven lager.

Wat Is Concert C -Sleutel?

Concert C is hun a, concert ab is hun F. Franse hoorns en sommige althoorns en de Engelse hoorn (dat is die gerelateerd aan de hobo) zijn F -instrumenten: wanneer ze een C spelen, klinkt het als een F op de piano.

Welke Concertsleutel Is Alto Sax?

Trumpet, tenorsax en klarinet zijn BB -instrumenten. Dit betekent dat wanneer ze hun geschreven C spelen, het klinkt als een BB in concertveld. Alto Sax, Bari Sax en Clarinet in EB zijn EB -instrumenten. Wanneer ze hun C spelen, klinkt het als een EB.

Wat Is C -Concertveld?

Er zijn instrumenten die een C spelen en het klinkt als een C op de piano. Dit worden concertpitch -instrumenten genoemd en omvatten de fluit, hobo, fagot, trombone en de piano!

Wat Is Saxofoontranspositie?

De saxofoon is een transponerend instrument. Dit betekent dat noten die op een saxofoon worden gespeeld, anders zullen klinken dan een noot van dezelfde naam die wordt gespeeld op een ander instrument zoals de piano of gitaar.

Is Alto Sax Transposing?

Omdat de saxofoon een transponerend instrument is, zal bij het veranderen van het ene instrument naar het andere, zoals van een alt naar een tenor, dezelfde score spelen verschillende werkelijke geluiden.

In Welke Sleutel Zit Er Een Altsax?

Tenorsaxofoons zijn afgestemd op B ♭, en altsaxofoons zijn afgestemd op E ♭, maar bij het spelen van dezelfde noot op een score zijn de vingeringen hetzelfde.

Kan Piano Bladmuziek Worden Gebruikt Voor Saxofoon?

Als de saxofoon en de piano dezelfde bladmuziek spelen, zijn de noten niet correct tussen de twee instrumenten. Dat komt omdat de piano in de sleutel van C staat en de saxofoon niet is.

Leave a Comment

Your email address will not be published.