Hoe Geef Je Een Varken Schot Van Ivomec?

hoe geef je een varken een schot van ivomec? – de ideale plaats voor het kleine varken bevindt zich in de dij onder de overlapping van de huid of, onder de huid achter de schouder.

In de zich ontwikkelende en volwassen wezens ligt de beste site ongeveer 25-75 mm achter en eerlijk en vierkant van de fundering van het oor, met behulp van een 25 mm naald op een 45u00b0-punt.

Er zijn drie locaties om medicijnen eenvoudig in het circulatiesysteem te infuseren, de ooraders, de halsader en de voorste vena cava of een enorme ader die het hart verlaat.

De oorader is de meest erkende strategie, vooral voor sedativa en af ​​en toe calciuminfusies.

De huid over het externe stuk van het oor wordt gereinigd met katoenen fleece en zorgvuldige ziel die bovendien de aderen verdeelt.

Ze worden vervolgens opgevoed door de stam toe te passen op de fundering van het oor. Het varken zou moeten worden geregeld door een draadloon of touw rond de bovenkaak of mogelijk door sedatie met behulp van azaperone (stresnil).

De normale favoriete site in speaners, cultivators, finishers en volwassenen hangt af van 70 mm achter de fundering van het oor.

Kleine biggen worden vaak in de ham van het achterbeen geïnfuseerd, omdat er niet veel spier in de nek is.

Dit wordt niet gesuggereerd in kwekers/finishers als gevolg van de kans op abcessen.

Hoe Geef Je Ivermectine Aan Varkens?

IVermectin (naammerk IVOMEC of noromectine) – Behandelingen, mijten, luizen en een verscheidenheid aan interne parasieten. Gebruik 1% injectieoplossing gelabeld voor varkens. Met een kleine spuit, dosis 0,2 cc of ml per 10 pond lichaamsgewicht om te mengen met het voedsel van de varken. Je varken heeft 2 doses nodig, 14 dagen uit elkaar.

Waar Injecteer Je Een Varken?

De ideale plaats voor het kleine varken bevindt zich in de dij onder de vouw van de huid of, onder de huid achter de schouder. Bij de groeiende en volwassen dieren ligt de beste plaats ongeveer 25-75 mm achter en op het niveau van de basis van het oor, met behulp van een 25 mm naald onder een hoek van 45 °.

Hoe Geef Je Een Varken Een Kans?

Gebruik een plek in de nek net achter en onder het oor, maar voor de schouder. Injecteer alleen in schone, droge gebieden. Om lekkage bij kleine varkens te verminderen, duw de huid naar voren of naar achteren iets vóór de injectie en laat de huid teruglopen wanneer de naald wordt verwijderd. Gebruik geen naald om in de ham of lendenen te injecteren.

Waar Injecteert U Ivermectin In Een Varken?

Varkens: ivermectine mag alleen worden gegeven door subcutane injectie in de nek van varkens bij het aanbevolen dosisniveau van 300 mcg ivermectine per kilogram (2,2 lb) lichaamsgewicht. Elke ml ivermectine bevat 10 mg ivermectine, voldoende om 75 lb lichaamsgewicht te behandelen.

Hoe Injecteert U Ivermectin?

IVOMEC -injectie mag alleen worden gegeven door subcutane injectie onder de losse huid voor of achter de schouder bij het aanbevolen dosisniveau van 200 mcg ivermectine per kilogram lichaamsgewicht.

Kun Je Een Varken Te Veel Ivermectine Geven?

Hoewel zeldzaam, kunt u uw varken overdoseren met behulp van deze medicijnen. Wanneer ivermectine in doses hoog genoeg wordt gegeven, kan dit de bloed-hersenbarrière overschrijden en neurologische tekenen veroorzaken bij honden, waaronder zwakte of verlamming van een of meer ledematen, balansstoornissen, visiestoornissen, pijn en inbeslagnames.

Wat Zijn De 3 Locaties Die Geschikt Zijn Voor Het Geven Van Subcutane Injecties In Het Varken?

Voorkeurslocaties (figuur 1) bij kleine varkens omvatten het axillaire gebied staart aan de elleboog of in het inguinale gebied in het flankgebied (figuur 2); en de losse huid achter het oor in grotere varkens (figuur 3).

Waar Zou U Geen Intramusculaire Injectie Aan Een Varken Toe Toedienen?

Intramusculaire injecties bij varkens kunnen blauwe plekken en littekens in de spieren veroorzaken en het vlees in het achterhind ongeschikt maken om te eten. Als dit een belangrijke overweging is, injecteer het subcutaan achter het oor.

Hoe Injecteer Je Een Varken Voor Ontworming?

Injectietechnieken

 1. Gebruik een plek in de nek net achter en onder het oor, maar voor de schouder.
 2. Injecteer alleen in schone, droge gebieden.
 3. Om lekkage bij kleine varkens te verminderen, duw de huid naar voren of naar achteren naar achteren vóór de injectie en laat de huid terugkomen wanneer de naald wordt verwijderd.
 4. Waar Injecteert U Ontwormer Bij Varkens?

  De ideale plaats voor het kleine varken bevindt zich in de dij onder de vouw van de huid of, onder de huid achter de schouder. Bij de groeiende en volwassen dieren ligt de beste plaats ongeveer 25-75 mm achter en op het niveau van de basis van het oor, met behulp van een 25 mm naald onder een hoek van 45 °.

  Waar Injecteert U Ivermectine Bij Varkens?

  Varkens: ivermectine mag alleen worden gegeven door subcutane injectie in de nek van varkens bij het aanbevolen dosisniveau van 300 mcg ivermectine per kilogram (2,2 lb) lichaamsgewicht. Elke ml ivermectine bevat 10 mg ivermectine, voldoende om 75 lb lichaamsgewicht te behandelen.

  Hoe Beperkt U Een Varken Voor Injecties?

  Voor castraties, vaccinaties of andere injecties kan een varken worden opgetild door zijn achterpoten, omgedraaid zodat het dezelfde richting wordt geconfronteerd als de persoon en tussen de knieën greep met zijn kop naar beneden en voor voet nog op de vloer. Indien nodig kan een varken in een dal worden tegengehouden, met zijn ventrale kant naar boven.

  Welke Maat Naald Gebruikt U Om Een ​​Varken Te Injecteren?

  Juiste naaldgrootte- voor varkens tot het speenleeftijd, gebruik een naald van 20 gauge x ½ inch. Gebruik van het spenen tot 25 tot 30 pond. Gebruik een 18 -gauge x 5/8 inch naald. Gebruik van 30 tot 70 lbs. Gebruik een 16 of 18 gauge x ¾ inch naald. Daarna kan een 16 gauge x 1 inch naald worden gebruikt voor marktgewicht.

Leave a Comment

Your email address will not be published.