Hoe Berekent U De Ral Kleur?

hoe berekent u de ral -kleur? – ‘ral’ is de verkorte vorm van ‘reichs advisory group voor transportvoorwaarden en goedkeuring. deze naam kan in het engels worden geïnterpreteerd als ‘public commission for transportvoorwaarden en kwaliteitsbevestiging’.

In 1927 ontwierp de duitse ral association een assortiment van 40 tonen. Voorafgaand aan die datum die producenten en klanten moesten ruilen om variëteitstests te verhandelen om een ​​kleur weer te geven, hoewel ze vanaf dat moment afhankelijk zouden zijn van cijfers.

Met kleuren die voortdurend aan het assortiment zijn toegevoegd, werd het assortiment gewijzigd in 1961. Vanaf die seconde bestaat het variëteitskader uit 213 tonen, die tot vandaag nog steeds worden gebruikt.

In de jaren zestig kregen de variëteiten aanvullende namen om weg te blijven van wanorde als er een optreden van vertaalde cijfers zou ontstaan.

Ral exemplary is een assortiment van 213 variëteiten. 188 van hen zijn lichaamstinten, 2 zijn micacouse ire -tonen, 5 zijn zonlichtstralingsvariëteiten en 15 andere zijn parelmoervariëteiten.

Waar Is Het Ral -Nummer In Verf?

De RAL-klassieke kleuren hebben een 4-cijferige nummer in combinatie met de letters ‘RAL’ (bijv. RAL 1028). Het eerste cijfer is een systeemcodenummer (1: geel, 2: oranje, 3: rood, 4: violet, 5: blauw, 6: groen, 7: grijs, 8: bruin en 9: witte en zwarte tinten). De resterende 3 cijfers worden opeenvolgend gekozen.

Heeft Elke Kleur Een Ral -Code?

Er zijn in totaal 2.530 RAL -kleuren – 215 tinten zijn opgenomen in de RAL Classic Color Collection, 1.825 tinten in het RAL -ontwerpsysteem plus en een selectie van 490 tinten zijn beschikbaar in de RAL -effectkleurcollectie.

Wat Is Ral Color Matching?

Wat is het RAL -kleuraanpassingssysteem? Het RAL -kleurafschakelingssysteem is een bekend en veelgebruikt systeem dat helpt bij het matchen van kleuren voor verven, kunststoffen en andere coatings, zoals vinyl. Het RAL-systeem is van Duitse afkomst en staat voor Reichs-Ausschuss für Lieverbedingungen und Gütesicherung.

Waar Staat Ral Voor In Kleur?

RAL is een Europees kleur matching -systeem dat verdedigingskleuren voor verf, coatings en kunststoffen. De RAL -kleurstandaard wordt beheerd door het RAL Duitse instituut voor bescherming van goedkeuring en labeling. ‘RAL’ is de afkorting van de ‘Reichs Committee for Leveringsvoorwaarden en goedkeuring.

Hoeveel Ral -Kleurengrafieken Zijn Er?

Hoeveel RAL -kleuren zijn er? Er zijn in totaal 2.530 RAL -kleuren – 215 tinten zijn opgenomen in de RAL Classic Color Collection, 1.825 tinten in het RAL -ontwerpsysteem plus en een selectie van 490 tinten zijn beschikbaar in de RAL -effectkleurcollectie.

Wat Is Het Ral -Nummer Voor Puur Briljant Wit?

Deze pagina toont Ral Color 9010-P genaamd Pure White. Deze kleur verschijnt in de categorie witte en zwarte tinten, onderdeel van de collectie RAL Plastics P1. Belangrijk: op computerschermen lijken RAL -kleuren niet volledig authentiek.

Hebben Alle Kleuren Een Ral -Nummer?

Hebben RAL ontwerpkleuren – zoals RAL Classic Colors – dergelijke kleurnamen naast het nummer? Nee. Met 1625 kleuren heeft het RAL -ontwerpsysteem gewoon te veel kleuren om elk van hen een naam te geven.

Wat Is Het Verschil Tussen Ral Classic En Ral -Ontwerp?

RAL Design is een kleurensysteem met 1825 kleuren volgens het internationaal erkende Cielab -systeem. RAL -ontwerpkleurcodes hebben zeven cijfers, terwijl RAL Classic Color Codes slechts vier cijfers hebben.

Waar Staat Ral -Code Voor?

Over het RAL -kleurensysteem RAL is een Europees kleur matching -systeem dat verdedigingskleuren voor verf, coatings en kunststoffen. De RAL -kleurstandaard wordt beheerd door het RAL Duitse instituut voor bescherming van goedkeuring en labeling. ‘RAL’ is de afkorting van de ‘Reichs Committee for Leveringsvoorwaarden en goedkeuring.

Waar Worden Ral -Kleuren Voor Gebruikt?

RAL -kleuren worden gebruikt voor informatie die standaardkleuren definiëren voor vernis, poedercoating en kunststoffen. Het is de meest populaire Centraal -Europese kleurstandaard die tegenwoordig wordt gebruikt. De kleuren worden gebruikt in architectuur, bouw, industrie en verkeersveiligheid.

Wat Is Ral -Waarde?

RAL -kleuren worden gebruikt voor informatie die standaardkleuren definiëren voor vernis, poedercoating en kunststoffen. Het is de meest populaire Centraal -Europese kleurstandaard die tegenwoordig wordt gebruikt. De kleuren worden gebruikt in architectuur, bouw, industrie en verkeersveiligheid. De RAL -kleuren in deze grafiek zijn zo nauw mogelijk op elkaar afgestemd.

Zijn Alle Ral -Kleuren Hetzelfde?

Hoewel beide kleuren deel uitmaken van de klassieke RAL 840-uur kleurencollectie, is er een groot verschil tussen deze twee kleuren en de andere 193 RAL-klassieke kleuren, die allemaal ondoorzichtige blokkleuren van verschillende tinten zijn.

Waar Wordt Het Ral -Ontwerp Voor Gebruikt?

Het RAL -ontwerpsysteemkleuren worden gebruikt in de RAL -kleurenboeken die worden gebruikt voor referentie, opleiding en inspiratie. RAL -kleurenboeken zijn beschikbaar voor interieurontwerp van hotels en gezondheidszorginstellingen zoals ziekenhuizen en klinieken, evenals binnenlandse huizen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.