Heeft Krete Sneeuw?

heeft krete sneeuw? – kreta valt in twee klimatologische zones, met het grootste stuk van het eiland dat in de middellandse zee valt en de zuidafvoer en het eiland gavdos vallen in noord -afrikaan.

Het heeft waarschijnlijk de beste omgeving voor mensen om in te wonen, omdat het erg vochtig is dicht bij de oceaan, met korte zachte winters en coole zomers.

Hoewel het verre zuiden een subtropisch klimaat heeft in de zomer, en het binnenland verhoogde regio van de drie significante massieven in wezen zo koud kunnen zijn als – 10u00b0c (14u00b0f) in de winter, liggen de overgrote meerderheid van de bezette regio’s in de buurt van de kust, en dat impliceert zachte temperaturen.

De typische kreta -temperatuur neemt af als u naar het noorden reist. Juli en augustus zijn de heetste maanden, en januari is de koudste maand van het jaar.

In de zomer zijn de typische grootste temperatuurbereiken tussen 20-30u00bac (70-90u00b0f) en in de winter tussen 10-15u00bac (50-60u00b0f).

Skiën Er Op Kreta?

“De beste lente ski -ervaring overal.” Skiën op Kreta kan weinig bekend zijn, maar lokale eerbied en respect voor de bergen loopt diep. In de zomer vormen de rotsachtige valleien, ravijnen en toppen enorme, laaiende hete woestijnen. In de winter is de sneeuw vaak meters diep.

Hoe Koud Wordt Kreta?

De gemiddelde Kreta -temperatuur daalt als u naar het noorden reist. Juli en augustus zijn de warmste maanden, en januari is de koudste maand van het jaar. In de zomer varieert de gemiddelde maximale temperatuur tussen 20-30 ° C (70-90 ° F) en in de winter tussen 10-15 ° C (50-60 ° F).

Wordt Kreta Koud In De Winter?

De gemiddelde Kreta -temperatuur daalt als u naar het noorden reist. Juli en augustus zijn de warmste maanden, en januari is de koudste maand van het jaar. In de zomer varieert de gemiddelde maximale temperatuur tussen 20-30 ° C (70-90 ° F) en in de winter tussen 10-15 ° C (50-60 ° F).

Hoe Vaak Sneeuwt Het In Kreta?

Delen van Kreta en de Griekse eilanden hebben nu sneeuw tot 100-150 meter boven zeeniveau. Dit is uniek, dit gebeurt alleen om de 10 jaar. Zelfs de stranden hadden een dunne laag sneeuw!

Sneeuwt Het Ooit In Kreta?

Elk jaar is er sneeuw in de hogere Kretenzische bergen. Nu sneeuwde het ook in de lagere regio’s in Kreta. Delen van Kreta en de Griekse eilanden hebben nu sneeuw tot 100-150 meter boven zeeniveau. Dit is uniek, dit gebeurt alleen om de 10 jaar.

Hoe Zijn Winters In Kreta?

De winter in Kreta is mild maar nat en stormachtig. Het gemiddelde van 74 tot 92 mm regenval in de winter betekent dat u zeer waarschijnlijk een soort deelname ervaart tijdens uw verblijf.

Sneeuwt Het In Chania Griekenland?

Het is een zeer ongebruikelijk fenomeen voor de Kretenzers. Bijna iedereen leeft en werkt aan zee. Meestal sneeuwt het van 600-700 hoog en hoger in de winter. Sommige beroemde dorpen zoals Omalos in Chania of Anogia in Rethimnon zijn elke winter bedekt met sneeuw !!

Waar Kan Ik Skiën In Kreta?

Veel cretanen hebben de neiging om de witgekalkte bergen op te klimmen en hellingen af ​​te dalen op ski’s of snowboard. Psiloritis en Lefka Ori worden beschouwd als ideaal voor ski -bergbeklimmen, terwijl het Dikti -bereik ook enkele plaatsen heeft om te bezoeken.

Sneeuwt Het In Kreta Griekenland?

Elk jaar is er sneeuw in de hogere Kretenzische bergen. Nu sneeuwde het ook in de lagere regio’s in Kreta. Delen van Kreta en de Griekse eilanden hebben nu sneeuw tot 100-150 meter boven zeeniveau. Dit is uniek, dit gebeurt alleen om de 10 jaar.

Kun Je Sneeuwen In Griekenland?

Griekenland staat bekend om zijn zonnige stranden, hete zomer- en prachtige eilanden, maar weinig mensen realiseren zich dat het ook de thuisbasis is van enkele prachtige bergketens. Met een overvloed aan winterresorts die ski -runs met verschillende niveaus van moeilijkheid bieden, is Griekenland een geweldige bestemming voor een wintervakantie.

Zijn Er Met Sneeuw Bedekte Bergen In Kreta?

In de winter zijn de hoge toppen van de Kretenzische bergen bedekt met sneeuw. Het is een zeer ongebruikelijk fenomeen voor de Kretenzers. Bijna iedereen leeft en werkt aan zee.

Hoe Is De Winter In Kreta?

Winter. De winter in Kreta is mild maar nat en stormachtig. Het gemiddelde van 74 tot 92 mm regenval in de winter betekent dat u zeer waarschijnlijk een soort deelname ervaart tijdens uw verblijf.

Heeft Kreta Sneeuw?

Sneeuw verschijnt meestal in de maanden januari tot maart, hoewel koude snaps buiten deze maanden kunnen plaatsvinden. De meeste sneeuw in Kreta valt in de bergachtige gebieden, zoals de Lefka Ori, Ida en Dikti. In november is de zeetemperatuur niet lager dan in juni (19-20 ° C).

Is Kreta Warm In Januari?

Januari weer in Kreta Griekenland. Dagelijkse hoge temperaturen zijn ongeveer 59 ° F, zelden onder 51 ° F of meer dan 67 ° F. Dagelijkse lage temperaturen zijn ongeveer 49 ° F, zelden onder 43 ° F of meer dan 56 ° F.

Is Kreta Warm In De Winter?

De werkelijke temperaturen in de winter blijven relatief warm omdat het eiland dicht bij Egypte ligt. De gemiddelde hoogtepunten zijn over het algemeen ongeveer 15-16 ° C/59-61 ° F en de gemiddelde dieptepunten zijn ongeveer 9-11 ° C/48-52 ° F van december tot februari.

Wat Is De Koudste Die Het Krijgt In Kreta?

Hoewel Kreta koud kan zijn, wordt het nooit zo koud als in Noord -Europa: de laagste temperatuur gemeten in Heraklion was -0,1 ° C (in 1928).

Leave a Comment

Your email address will not be published.